Ribolov u Norveškoj

Putujete li u Skandinaviju, ribolov u Norveškoj morao bi biti odličnom idejom. Norveška ima impresivnu obalu koja privlači strastvene ribiče iz cijelog svijeta. Osim toga Norveška obiluje jezerima te preko četiri stotine produktivnih rijeka. Stoga je očito da postoje beskrajne mogućnosti za uživanje u ribolovu. Ako svoj sljedeći odmor u Norveškoj provodite u jednoj od naših kuća za odmor, možete iskoristiti prednosti odličnih uvjeta za ribolov. 

Ribolov u Norveškoj

Maštate li o odmoru na kojem ćete loviti ribu poput lososa? Znate li da lov na lososa ima svoju dugu tradiciju? U Norveškoj možete loviti ribu na mnogim mjestima: na zapadnoj obali u blizini fjordova ili se možete okušati u lovu na slatkovodnu ribu u istočnom dijelu ove lijepe zemlje. Norveška je mjesto velikih riba, posebice bakalara, kolja i brojnih drugih.

NOVASOL kuće za odmor nalaze u blizini najboljih lovišta ribe u Norveškoj.

Ribolov u Norveškoj

Potražite pored NOVASOL kuća za odmor oznaku pod nazivom ''Ribičke kuće PLUS'' i uživajte u pogodnostima naših kuća za odmor. Ribolovne vode nalaze se unutar 5 kilometara od kuće, a ribolovna oprema vam je na raspolaganju stoga ne trebate nositi svoju (pogotovo putujete li zrakoplovom, ovo je zaista odlična prilika da uživate u svom hobiju). Isto tako, postoji mjesto za čišćenje ulovljene ribe. Neke kuće za odmor nude i čamac koji može biti uključen u iznos rezervacije!

Rezervirajte još danas kuću za odmor iz NOVASOL ponude i uživajte u ribolovu na svom godišnjem odmoru!

Ribolov u Norveškoj

Koja su ribolovna pravila u Norveškoj?

Od početka 2021. godine vrijede nova pravila za ribolov u Norveškoj. Molimo vas da ih pročitate prije nego krenete u ribolov.

  • Iz Norveške svoj ulov smijete iznijeti samo ako ste ribu ulovili na za to registriranom mjestu.
  • Ukoliko ste lovili ribu na označenim i registriranim ribolovnim mjestima, možete iznijeti do 18 kilograma ribe ili ribljih proizvoda (ulov morate registrirati).
  • To je dozvoljeno učiniti samo dva puta godišnje.
  • Zabranjeno je prodavati ulovljenu ribu.
  • Dok lovite, morate biti udaljeni minimalno 100 metara od industrije za uzgoj ili preradu ribe.
  • Zaštićene vrste riba su (cijele godine): kostelj, golema psina, jastog, jeguljke, atlantska psina, manjić morski, morski pas, usnače.
  • Zaštićene vrste riba (određeni dio godine): grenlandski halibut, halibut, morski zec, bodečnjaci.

Molimo vas da pročitate više o ribolovnim pravilima ukoliko se odlučite na ribolov u Norveškoj: www.fiskeridir.no/English