Provedite nezaboravan odmor u Norveškoj i uživajte u ribolovu!

Norveška ima impresivnu obalu, koja privlači strastvene ribiče iz cijelog svijeta. Osim toga, Norveška obiluje jezerima te preko 400 produktivnih rijeka. Stoga je očito da postoje beskrajne mogućnosti za uživanje u ribolovu. Ako svoj sljedeći odmor u Norveškoj provodite u jednoj od naših kuća za odmor, možete iskoristiti prednosti odličnih uvjeta ribolova. 

fishing village

Maštate li o odmoru na kojem ćete loviti ribu poput lososa? Znate li da lov na lososa ima svoju dugu tradiciju? U Norveškoj možete loviti ribu na mnogim mjestima; na zapadnoj obali u blizini fjordova ili se na istočnoj strani možete okušati u lovu na slatkovodnu ribu. Norveška je mjesto velikih riba, posebice bakalara, kolja i sl.

NOVASOL kuće za odmor nalaze u blizini najboljih lovišta u Norveškoj.

Potražite pored NOVASOL kuća za odmor oznaku pod nazivom ''Ribičke kuće PLUS'' i uživajte u pogodnostima naših kuća za odmor. Ribolovne vode su unutar 5 kilometara od kuće, ribolovna oprema vam je na raspolaganju stoga ne trebate nositi svoju (pogotovo ako letite avionom, ovo je zaista odlična prilika da uživate u vašem hobiju). Isto tako, postoji mjesto za čišćenje ulovljene ribe. Neke kuće za odmor nude i čamac u cijeni rezervacije!

Rezervirajte još danas kuću za odmor iz NOVASOL ponude i uživajte u ribolovu na svom godišnjem odmoru!

fishing

Koja su ribolovna pravila u Norveškoj?

S početkom 2018. godine vrijede nova pravila vezano za ribolov u Norveškoj. Molimo vas da ih pročitati prije nego krenete u ribolov.

  • Smijete ponijete do 10 kilograma ribe ili ribljih proizvoda iz Norveške
  • Ukoliko ste lovili ribu na označenim ribolovnim mjestima onda možete uzeti do 20 kilograma ribe ili ribljih proizvoda (ulov morate registrirati)
  • Potrebno je pričekati 7 dana kako bi se iznijelo još 20kilograma ribe
  • Zabranjeno je prodavati ulovljenu ribu
  • Morate biti udaljeni minimalno 100metara od industrije ribe i ribljih proizvoda 
  • Zaštićene vrste riba su (cijele godine): kostelj, golema psina, jastog, jeguljke, atlantska psina,manjić morski, morski pas, usnače
  • Zaštićene vrste riba (određeni dio godine) : Grenlandski halibut, halibut, morski zec, bodečnjaci

Molimo vas da pročitate više o ribolovnim pravilima ukoliko se bavite ribolovom u Norveškoj: www.fiskeridir.no/English