Aktivnosti i obiteljske atrakcije u Norveškoj

Norveška, zemlja ponoćnog sunca i vodopada, nudi mnogo toga uzbudljivog za velike i male.

Krenite na otkrivačko putovanje, a mi ćemo se pobrinuti da se kao NOVASOLov gost ne samo zabavite nego i uštedite pokoju kunu.

Kongeparken - kraljevski park

Kongeparken u Rogalandu je doživljaj za cijelu obitelj: Ovdje ćete naći atrakcije za sve generacije kao i za one odvažnije. Bez obzira na to volite li više nevjerojatne brzine, šalicu čokolade ili pak zoološki vrt za najmlađe gdje možete pogladiti životinje, ovdje ćete naći nešto za sebe.

Za NOVASOL klijente dobijete 4 ulaznice za cijenu 3 ulaznice - uživajte!

Rogaland – 30 km jugoistočno od Stavangera

Atlanterhavsparken - Ålesund akvarium

Ovaj vodeni park je jedan od najvećih akvarija a morskom vodom Sjeverne Europe, a nalazi se u mjestu Tueneset, približno 3,5 km zapadno od Ålesunda. Jedanaest velikih površina akvarija, među njima tri otvorena kontaktna akvarija i četrnaest manjih akvarija, nude jedinstven uvid u život u moru norveške obale kao i sjevernog Altlantika.

Akvarij je okružen lijepim otvorenim površinama gdje je moguć ribolov, šetnje i kupanje kao i ronjenje u fantastičnom okruženju.

Morski park poziva NOVASOL-ove goste na šalicu kave, a njihovu djecu na limunadu u popularnom kafiću Breisundet.

Regija: Møre i Romsdal - Ålesund

Muzej Hedmark i katedrala u Hamaru

Muzej Hedmark i katedrala u Hamaru tvore jedan veliki muzej u kojem je prikazan razvoj norveške povijesti od ranog Srednjeg vijeka do današnjeg vremena. Ruševine potječu od nekadašnje katedrale iz 1153. Ruševine su 1998. zaštićene konstrukcijom od stakla i čelika. Upravo u toj staklenoj katedrali se organiziraju kluturne i sakralne priredbe.

 

”Storhamarlåven” koji je u 17. stoljeću izgrađen na ruševinama biskupove palače, projektiran od strane poznatog arhitekta Sverrea Fehna, danas je moderan muzej. Prošećite idiličnim biljnim vrtom ili posjetite lijepu kupališnu plažu u muzejskom parku na jezeru Mjøsa.

 

 

Grad: Hamar – 120 km sjeverno od Osla

Muzej hanze u Bergenu

Muzej hanze nalazi se na bergenškom mostu u jednoj od najstarijih i najočuvanijih zgrada u gradu. Muzej nudi uvid u život i djelo njemačkih žitelja u Bergenu (cca. 1360. – 1745.). Članovi hanze su u Bergenu osnovali osobito trgovačko društvo koje se nije mijenjalo gotovo četiri stoljeća. Zaradu su ostvarivali izvozom sušene ribe i ribljeg ulja. Nakon požara 1702. zgrada muzeja je ponovno izgrađena. Sve prostorije su zadržale autohtoni izgled iz 17. stoljeća i kao takve ih možete razgledati.

Za NOVASOL-ove goste 10% povoljnije

Regija: Hordaland - Bergen

Hermetikkmuseet - norveški muzej konzerviranja

Muzej Hermetikkmuseet se nalazi u nekadašnjoj tvornici konzervi u staroj jezgri Stavangera. Industrija konzervi je tijekom prošlog stoljeća predstavljala važan gospodarski dio ovog grada. Danas je ova industrija ozbiljno reducirana te preraspodijeljena diljem Norveške. Na vrlo autentičan način u ovom muzeju možete doživjeti proizvodni postupak konzervirane ribe.

Pripremite mamce, pakirajte ribu u konzerve ili kušajte svježe dimljenu ribu.

 

Regija: Rogaland - Stavanger

Narodni muzej u Hardangeru

Muzej u Hardangeru u regiji Utne rapolaže stalnom postavom narodnih nošnji, lokalnog vezenja, tipičnih narodnih instrumenata i k tome još pripadajućom radionicom. Tu je i kafić u kojem možete odmoriti noge uz šalicu kave. Muzej na otvorenom Skredhaugen u Lofthusu spada među narodne muzeje ovog kraja. Tu se nalazi povijest koja seže sve do u Srednji vijek.

 

Regija: Hordaland - Utne

Norveški centar divljag lososa

Norveški centar divljag lososa je doživljaj za cijelu obitelj. Dođite u neposrednu blizinu primjerka lososa od 10-15 klikograma i saznajte nešto o fascinatnom životu divljeg lososa.

 

Regija: Fjordnorwegen - Lærdal

Drvena crkva u Borgundu

Drvena crkva u Borgundu je odlično očuvana i najfascinantniji je primjer ove tipične norveške drvene crkve. Sagrađena je 1180. godine. U novom centru za posjetitelje predstavljeni su povijest i mjesto ove crkve u svjetskoj arhitekturi kao vjerski život tijekom srednjeg vijeka. Ovdje se mogu razgledati umjetnost i predmeti stare crkve. Uz to postoje brojne fotografije, filmovi i druge informacije na tu temu. OPustiti se možete u kafiću koji u svojoj ponudi ima i tradicionalna jela.

 

 

Regija: Fjordnorwegen - Sogndal

Obiteljski park Hunderfossen

Obiteljski park Hunderfossen je jedan od najvećih zabavnih parkova u Norveškoj. Glavna tema parka su norveške bajke koje se provlače kroz približno pedeset atrakcija na ovaj ili onaj način. Razgledajte najvećeg trola na svijetu koji mjeri 14 metara dok sjedi ili putujte kroz norveške bajke u pravom dvorcu iz bajke. Park privlači posjetitelje svojim auto cestama za djecu, posjedom sa životinjama, dijelom s kupalištem, raftingom i još mnogo čime.

Za NOVASOL-ove klijente dobijete 4 ulaznice za cijenu 3 ulaznice - uživajte!

Region: Gudbrandsdalen - Fåberg – ca. 13 km nördlich von Lillehammer. Ca. 2,5 Stunden von Oslo entfernt.

Važno! Molimo, za posjet bilo koje od atrakcija sa sobom ponijeti NOVASOLov voucher (uputnicu). Ponuda vrijedi samo uz valjani NOVASOLvoucher i ne može se mijenjati za gotovinu. Prava eventualne promjene pridržana.