Važna prometna pravila u Njemačkoj

Godišnji odmor može biti i individualan odmor. Uz nekoliko iznimaka, do svih NOVASOL odredišta možete doći automobilom. To ima svoje prednosti, jer možete uzeti sa sobom šta želite i koliko toga želite, a na licu mjesta ste neovisni o drugima jer imate vlastito prijevozno sredstvo.

Mi želimo da sigurno dođete na cilj odredišta, pa Vas s toga želimo izvijestiti o najvažnijim prometnim pravilima u Njemačkoj.

Potrebna Vam je valjana prometna dozvola i sve dozvole o automobilu.

 

Maksimalna brzina

  • Županijska cesta: 100 km/h
  • U naseljenom mjestu: 50 km/h
  • Auto cesta: 130 km/h (preporučena brzina)

Napominjemo kako trebate imati prsluk upozorenja / reflektirajući prsluk koji ste dužni odjenuti pri izlasku na kolnik brzih cesta i auto cesta u slučaju nezgode ili nesreće.

 

Zimska oprema

U Njemačkoj ne postoji obveza vožnje sa zimskim gumama. Međutim, tko prouzroči prometnu nezgodu sa ljetnim gumama može računati sa problemima vezanim sa zakonom o osiguranju. Zimski lanci se moraju upotrebljavati ondje gdje je to određeno / označeno odgovarajućim prometnim znakovima. Imajte na umu, ako rezervirate smještajni objekat u planinskom području, da možete računati na snijeg do travnja, pa će Vam s toga i biti potrebna zimska oprema.