Mecklenburg-Vorpommen posjeduje mnoštvo znamenitosti i spomenika prirode. Raznoliki krajolik netaknute, čiste prirode čudesan je za istraživanje biciklom, ali mnoga jezera i rijeke možete istraživati i iz same vode. Gradovi također nude bogatu kulturno-povijesnu baštinu dostupnu tijekom cijele godine. Stari, povijesni gradovi su restauracijom u posljednjih godina povratili svoj stari sjaj.

Grad Schwerin

Raskošno izobilje vode i šume i tradicionalno kulturno blago, prožima fascinatan stari grad Schwerin, nekadašnji rezidencijalni grad i današnji glavni grad regije Mecklenburg-Vorpommen. Jedinstveno obilježje grada je bajkovita palača smještena u posebnom krajoliku. Upravo Schwerin pruža idealnu kulisu za istinski odmor ispunjen različitim doživljajima.

Grad Neubrandenburg

Neubrandenburg se također naziva ''Gradom četiriju vrata''. Vrata iz 15.stoljeća i još 3, nešto starija sestrinska vrata od crvene opeke dali su ime ovom gradu. Sa preko 68 000 stanovnika, treći je po veličini grad regije Mecklenburg-Vorpommen. Prožet je brojnim svjedocima posebnog gotičkog stila gradnje od crvene opeke.

Grad Stralsund

Hanzeatski grad Stralsund bio je u 14.stoljeću, uz grad Lübeck, najvažniji grad na prostoru Baltičkog mora, a Sv. Nikolajem, Sv. Marienom, samostanom Svetog Duha i gospodskim kućama predstavlja dragulj gotičkog stila gradnje od crvene opeke.

1370.godine je izabran za mjesto mirovnih pregovora sa Danskom ( Stralsundski sporazum), a svjedoci tog vremena su trgovačka kuća i povijesna općinska zgrada.

Grad Greifswald

Sliku sveučilišnog grada Greifswalda ocrtava stil gotičke gradnje od crvene opeke i barok. Greifswald je i mjesto rođenja Caspara Davida Friedricha i Hansa Fallada.

Parkovi prirode

Slijedeća područja su obilježena kao parkovi prirode: Otok Usedom, jezerski krajolik Feldbergera, Nossentiner/Schwinzer Heide, Mecklenburška dolina rijeke Labe, Mecklenburška Švicarska i Kummerower jezero.

Grad Wismar

Crkveni toranj Sv. Nikolaja i Sv.Mariena znakovita su obilježja grada Wismara, jedinog velikog i zatvorenog hanzeatskog grada na južnom dijelu prostora Baltičkog mora. Zajedno sa Stralsundom nalazi se na popisu UNESCO-ve kulturne baštine. Oba grada su bila predstavnici Hanze na vrhuncu vremena saveza gradova, u 14.stoljeću.

Jezero Müritz

Uz Bodensko jezero, Müritz je najveće jezero Njemačke i značajan je kao najljepša rivijera za sportove na vodi, a poseban doživljaj pružit će i pješačenje ili bicikliranje njegovom okolicom.

Grad Ribnitz-Damgarten

Grad jantara Ribnitz-Damgarten leži između Rostocka i Stralsunda, na ušću rijeke Recknitz, a povezan je Baltičkim morem, lancem plitkih kopnenih izdanaka. Okružen je predivnim krajolikom; velikim močvarnim područjem Ribnitzera i prostorima niske vegetacija Rostocka, idealnim za istraživanje i opuštanje.

Grad Woldegk

Grad vjetrenjača Woldegk leži upravo između Mecklenburga i Brandenburga. Znakovito obilježje ovog grada je 5 očuvanih starih vjetrenjača, koje se koriste u različite svrhe.

Grad Güstrow

Güstrow leži u srcu regije Mecklenburg-Vorpommen. Umjetnik Ernst Barlach posvuda je prisutan i gradu je osigurao nadimak Barlachstadt. Tamošnja palača Güstrow pripada najljepšim renesansnim palačama, a posjetitelje odasvud privlači i ljupko obnovljena stara gradska jezgra.