Krajobraz

 

  • Berlin: ˝Vrtovi svijeta˝u parku za odmor Marzahn posljednjih godina su izrasli u pravu zelenu oazu na istoku Berlina i sadržavaju nekolicinu azijskih vrtova. Više od polovine oblasti Treptow-Köpenick su šume i vodene površine. Mnogi vodeni putevi, otoci,parkovi, livade, drvoredi,brežuljci i prirodna zaštićena područja čine ovaj region privlačnim izletištem i destinacijom za godišnji odmor usred Berlina.

 

Vozeći se nadzemnom željeznicom (S-Bahn) sa izlaskom na stajalištu Grunewald stižete u dio grada Grunewald koji se sa svojim mnogobrojnim jezerima proteže sve do rubnih dijelova grada. U obližnjem šumskom području mnogi Berlinci provode svoje slobodno vrijeme za odmor i rekreaciju.

 

Grad

  • Berlin – Najomiljenija njemačka destinacija : Tko još ne poznaje Brandenburška vrata, Slavoluk pobjede ili dvorac Charlottenburg? Na površini velikoj kao München, Stuttgart i Frankfurt am Main zajedno, uzbudljivi Berlin objedinjuje mnoštvo potpuno različitih gradskih četvrti, centara i okruga. To je svjetski grad uzburkane prošlosti i uzbudljive budućnosti.
  • Potsdam: Nekadašnji grad vojarni Potsdam u posljednjih 300 godina se preobrazio u jednu od najraskošnijih prijestolnica Europe. Dvorci i parkovi Potsdam-Sanssouci-ja su proglašeni UNESCO- vom Svjetskom kulturnom baštinom.