Aktivnosti i atrakcije u Nizozemskoj

Na odmoru se svi želimo dobro zabaviti i upoznati puno toga novoga. Zato smo za Vas odabrali najveće i najpoznatije atrakcije kako bi ste na vrijeme mogli planirati Vaš odmor. U Nizozemskoj, za razliku od drugih europskih zemalja, postoji puno manje narodnih proslava, a mi smo izdvojili one najpoznatije.

 

Cvjetne povorke

U Nizozemskoj se od travnja do rujna organiziraju brojne cvjetne povorke na različitim mjestima u zemlji. Povorka se sastoji od automobila ukrašenih cvijećem.

 

Tržnica sira

Alkmaar je od 1939 jedini grad u Nizozemskoj gdje se sir još i danas prodaje na tradicionalan način, na tržnici sira. Svake godine od prvog petka u travnju do prvog petka u rujnu od 10.00 - 12.30 sati, na mjestu Waagplein, se nalazi tržnica sira. Oko 300.000 osoba posjeti godišnje tržnicu sira u Alkmaaru te uživa u ovoj jedinstvenoj tradiciji.

 

„Koninginnedag“ (Kraljičin rođendan)

Svake godine 30. travnja cijela Nizozemska stoji u znaku kraljice. Iako 30. travanj nije rođendan kraljice Beatrix, nego njezine majke, kraljice Juliane, ova se tradicija održava i danas. U cijeloj zemlji se organiziraju različite proslave, koje čine zadovoljstvo i starom i mladom stanovništvu. Narančasta boja igra pri tome veliku ulogu.

 

„Bevrijdingsdag“ (Dan oslobođenja)

5. svibnja se slavi Dan oslobođenja. U mnogim mjestima se organiziraju brojne proslave i različita događanja.

 

Posebne atrakcije u Nizozemskoj

Zaanse Schans

Zaanse Schans je jedinstvena stambena i radnička četvrt sa različitim muzejima, mlinovima, vjetrenjačama, obrtničkim djelatnostima, restoranima, jednim centrom za posjetitelje i mogućnošću na obilazak svih ovih atrakcija. Pri tome će te dobiti odličan uvid u to kako je Zaan područje izgledalo u 17. i 18. st. Zaanse Schans je jedna od turističkih top atrakcija Nizozemske. Ulaz je besplatan i Zaanse Schans je otvoren tijekom cijele godine.

 

Neeltje Jans

Kombinacija sunca, mora, prirode, kulture i tehnike je kulisa za tematski park u Zeelandu - vodeni park Neeltje Jans. Iskoristite priliku i posjetite fantastičnu branu protiv olujne plime, iznutra i izvana. Djeci se kroz igru objašnjava gigantski projekt brane. Osim toga, ovdje će te pronaći brojne druge atrakcije. Park je otvoren od ožujka do studenog od 10.00 - 17.30 sati. Cijena ulaznice iznosi oko 15,00 eura.