search

Zalakaroš - smještaj u kućama za odmor

Uživajte u termalnim izvorima ovog kraja!

Na jugozapadnom dijelu Mađarske smjestio se grad Zalakaroš koji je pun iznenađenja. Ako tražite odmor tijela i duha ovdje ćete se zaista odmoriti. Zalakaroš je poznat po termalnim izvorima koji će vas dodatno opustiti i pružiti vam potpuni odmor. Sa 2.300 metara dubine izvire proključala vruća voda. U gradu se nalazi liječilišni spa centar sa 21 bazenom i velikim kupališnim parkom. Voda se koristi u medicinske svrhe, za olakšavanje i zacijelivanje mnogih zdrastvenih tegoba, poput neuroloških problema i problema lokomotornog sustava. No, i zdravi ljudi izuzetno cijene blagotvornost ove vode.

Posjetite jezero ''mali'' Balaton

Kis-Balaton je 22 kilometra dugačko i maksimalno 4 kilometra široko jezero, na jugozapadu Balatona, te kao široko, koherentno vodeno stanište ima jedinstvenu vrijednost u Europi.Okolica takozvanog ''malog'' Balatona je posebno privlačna onima koji se žele istinski odmoriti i obnoviti svoje tijelo i duh u jednoj od vila, kuća za odmor i apartmana. Već od kraja prošlog stoljeća ovo je područje poznato kao bogato stanište ptica, očuvano, čak i nakon isušivanja močvare 20-ih godina. Jedinstveni svijet životinja i biljaka savršen je za dugačke šetnje. U močvarnim i blatnim područjima gdje raste trstika, uzduž obale ovog jezera, gnijezde se deseci tisuća ptica, poput čaplji, kormorana i ptica pčelarica. Za ornitologe je ovo pravi raj. Najbolja mjesta za promatranje su otoci Pap-sziget i Kányavári-sziget. Područje spada u zaštićeni dio prirode i može se posjetiti samo u organiziranim grupama sa vodičem i uz prethodnu dozvolu.

Vile, kuće za odmor i apartmani, pravi su izbor za istovremeno opuštajuć i ispunjen odmor u ovom kraju jedinstvenih prirodnih karakteristika. Uživajte u prirodnim ljepotama i odmoru u Mađarskoj!