search

Tata - smještaj u kućama za odmor

Tata je grad u sjevernom dijelu Mađarske koji je središte centralne prekodunavske regije. Treći je po veličini grad u okviru županije Komarom-Estergon. Od glavnog grada, Budimpešte, udaljen je samo 65 kilometara. U okolici nalaze se dvije planine Verteš i Gereče. Grad nema rijeke, ali u blizini teče Dunav. Simbol grada je vjetrenjača.

Područje oko planine Verteš je povijesno, kulturno i ekonomski značajno mjesto. Tu se nalaze i špilje u kojima su pronađeni tragovi konja i ljudskih kostiju iz prapovijesnih razdoblja. Verteš je ujedno i romantično mjesto koje možete posjetiti sa voljenom osobom, jer će vas prizori slikovitih dolina jednostavno oduševiti. Na brežuljku se nalaze i ruševine nekadašnjih dvoraca. Ovo je područje bogato različitim vrstama bilja, a preko planine stižete u dolinu Haraszti. Tu je i livada Irtás Fáni puna predivnog cvijeća. Rezervirajte kuće za odmor iz naše ponude u planinama i uživajte u bioraznolikosti ovoga mjesta i ljepoti krajolika. Rezervirajte savršen smještaj u Mađarskoj iz NOVASOL ponude.

Staro jezero -  Öreg tó

Najstarije je umjetno jezero u Mađarskoj. Jezero i okolica jezera danas su pod zaštitom, no slobodno za posjete brojnih turista koji dolaze ovdje na odmor. U srednjem vijeku koristilo se za uzgoj riba, danas je rezervat prirode, koji je za ljubitelje odmora ali i vodenih sportova i izleta.

Ovo je jedino jezero u Europi, kraj kojeg u jeseni i zimi dolaze na tisuće divljih guski i drugih ptica selica koje tu nalaze privremeni dom.

Tata je udaljen 9 kilometara od grada Tatabánye, koje je odlično povezan željeznicom i autoputom s gradovima Budimpeštom i Bratislavom, stoga možete na izlete u te gradove iz ovog dijele zemlje.

Ukoliko poželite probati mađarske gurmanske specijalitete nećete se razočarati. Mađari vole ljuto, ali i slatko. Probajte slatke delicije, poput torte doboš, koja je prava mađarska delicija.

Kuće za odmor u regiji Tata  dobar su  izbor za opušteni i relaksirajući odmor u Mađarskoj. Mađarska je zemlja bezbroj mogućnosti, od aktivnog odmora do relaksiranja u predivnim krajolicima, bogate povijesti i kulture.

Pogledajte ponudu  smještaja u regiji Tata, pronađite savršenu kuću za vas i vašu obitelj u NOVASOL ponudi, i provedite odmor u predivnoj Mađarskoj.