Prirodna blaga Mađarske

Mađarska za svoju veličinu posjeduje pažnje vrijedno prirodno bogatstvo. Sva prirodno zaštićena područja i krajobrazi imaju ukupnu površinu od preko 500 000 hektara, što otprilike odgovara najvećim svjetskim nacionalnim parkovima. U Mađarskoj se nalazi deset nacionalnih parkova koji sadržavaju bezbrojna jezera, blage brežuljkaste i temperamentne rijekama bogate krajobraze, zelena brda, kraška područja i prostrane ravnice. Mnogobrojne staze i puteljci sa putokazima su idealan vodič za bolje upoznavanje ove netaknute prirode i njezinih blaga, koji pružaju idealne uvjete za zaljubljenike u prirodu, te obožavatelje pješačenja i biciklizma. Jedinstven krajobraz pruža nevjerojatne vidike i panorame.

 

Zemlja ljekovitih voda

Kada bi bilo moguće zaviriti ispod površine zemlje , otkrilo bi se vjerojatno cijelo more ljekovite vode. Čini se da nigdje drugo ne postoji toliki broj termalnih izvora i lječilišta kao u Madjarskoj. U medjuvremenu je otvoreno 1.300 izvora, od toga 80 samo u Budimpešti. Ljekovita kupališta, toplice, obična kupališta i bazeni - svi su oni opskrbljeni blagotvornom vodom.

Ljekovita voda ima različita svojstva i prema tome se primjenjuje u najrazličitijim područjima: kod reumatskih oboljenja, problema sa kožom, oboljenja probavnog trakta, nervnog sustava i još mnogo toga. Ali ova blagotvorna voda je jednostavno dobra i za preventivu i opću dobrobit Vašeg zdravlja, jer ne morate se prvo razboljeti da biste uživali u njenim ljekovitim svojstvima.