search

Matra - kuće za odmor

Planinski lanac i prirodne ljepote ove regije

Želite istražiti predivnu Mađarsku? Ostavite se poznatih destinacija i krenite u nepoznato. Organizirajte izlet u planinski lanac Matra iz kojeg možete stići do najvišeg vrha u Mađarskoj po imenu Kékestető.  Nalazi se na visini od 1014 metara. U laganu šetnju do vrha povedite svoju obitelj i prijatelje i rekreirajte se na odmoru. Malo istočnije od Matre nalazi se planina Bükk, sa svim svojim prirodnim ljepotama, vodopadima, šumskim stazama koji pozivaju na šetnju i relaksaciju. Tu ćete pronaći i lijepe dvorce koji su savršeni za romantičnu šetnju. Ako volite pećine, posjetite Aggtelek sa impresivnim formama stalaktita i stalagnita. 

Okrijepite se čašom odličnog vina iz poznate vinske regije Tokaj-Hegyalja. Tokaj je vulkanska planina sa svojom posebnom mikroklimom koja grožđu daje poseban okus a i iz njega se toči izvanredno vino. Nadimak ovom vinu je tečno zlato, stoga čaša tokajca je sve što vam treba na kraju jednog zanimljivog dana punog avantura. Izaberite smještaj iz NOVASOL ponude i uživajte u čaši vina na terasi svoje kuće za odmor. Ponesite kući za uspomenu bocu Tokajca ili se jednostavno vratite u Mađarsku na godišnji odmor.

Odmor kakav zaslužujte u spa centrima

Mađarska je zemlja termalnih izvora. Gdje god krenuli naći ćete spa centar. Pogotovo na sjeveru zemlje, gdje postoje nekoliko poznatih termalnih izvora koji će vas u potpunosti relaksirati. Želite li ljekovite terme, ili jednostavno wellness centar za sebe i svoju obitelj možete izabrati od mnogobrojnih mjesta. Posjetite Parad Parádsasvár spa, sa alkalnom vodom, bogatom  karbon dioksidom. U mjestu Egerszalók nalazi se spa centar koji nudi vrelu voda sa dva drevna termalna izvora koji izvire iz padina brda, ostavljajući za sobom divne mineralne formacije. Koji god spa centar izabrali nećete pogriješiti.  Isto tako, oni najmlađi će moći uživati u zabavnim parkovima diljem zemlje. Sjeverni dio mađarske uz termalne izvore, i pregršt mogućnosti za zabavu nudi i gradove bogate kulturnom baštinom, jezera, vodopade, i mnoštvo aktivnog sadržaja.

Mátra – mjesto potpunog opuštanja

Oduševljeni će vas mitskim potocima i neobičnim formacijama stijena. Na oblik same regije utjecale su rijeke koje tisućama prolaze kroz ovo područje. Ukoliko poželite probati mađarske gurmanske specijalitete nećete se razočarati. Mađari vole ljuto, ali i slatko. Probajte slatke delicije, poput torte doboš, koja je prava mađarska delicija.Kuće za odmor u regiji Mátra dobar su  izbor za opušteni i relaksirajući odmor u Mađarskoj. Mađarska je zemlja bezbroj mogućnosti, od aktivnog odmora do relaksiranja u predivnim krajolicima, bogate povijesti i kulture.

Godišnji odmor u Mađarskoj – zašto izabrati NOVASOL?

Dok razmišljate o godišnjem odmoru u Mađarskoj, mi ćemo vam ponuditi vile, kuće ili apartmane po Vašim željama. Neka vam smještaj iz snova bude polazna točka u istraživanju Mađarske. Ovo je i zemlja bogata kulturnim nasljeđem narodnih običaja, pogotovo kulture folklora. Ta se kultura može vidjeti u muzejima ali i još uvijek se održava u lokalnim zajednicama. Istražite bogatu povijest, provedite aktivne trenutke sa obitelji a na kraju dana uživajte u svojoj kući za odmor. Nemojte čekati, rezervirajte odmah svoj idealnu vilu, kuću ili apartman iz NOVASOL ponude i provedite nezaboravan odmor u Mađarskoj!