search

Jezero Velence - kuće za odmor

 

Odmor na jezeru!

Na pola puta između Budimpešte i Balatona, nalazi se jezero Velence, kojeg karakterizira brzo-zagrijavajuća voda. Prosječna temperatura vode iznosi 22- 24 °C, a ponekad čak i 27 °C. Sa oko 2050 sunčanih sati u godini zaslužuje naziv ''Jezero sunca''. Već su Rimljani spoznali prednosti ovog jezera. Zbog kemijskog sastava jezerska voda se koristi u svrhe liječenja reumatskih bolesti, oboljenja udova i gubitka teka.

Na sjevernoj obali protežu se pošumljene Valenačke planine, a na jugu graniči sa plodnom dolinom Mezöföld. Valenačke planine su najstarije planine u Mađarskoj, sastavljene od granita, prapora, kvarcita i andezita. Ljubitelji planinarenja rado se iznova vraćaju ovom mjestu. Krajolik kombinira 3 važna elementa: prostranstva vode, planine i nizine, što je uistinu prava blagodat ovom kraju.

Jezero Valence pripada najomiljenijim turističkim odredištima Mađarske, ne samo za ljubitelje kupanja, već i za ribolovce. Zbog mnogo plitkih mjesta u blizini obale, nerijetko je odmorišno odredište za obitelji s malom djecom.Mjesto Agárd je najpopularnije kupalište jezera, koje nudi mnoštvo aktivnosti na vodi, poput surfanja ili jedrenja.

Rezervirajte jednu od NOVASOL vila, kuća za odmor i apartmana ovog kraja, te doživite odmor koji će obnoviti Vaš duh i tijelo, te ispuniti dane odmora različitim i zanimljivim aktivnostima. Uživajte u odmoru u Mađarskoj!