search

Dunav - vile i kuće za odmor sjeverno od Budimpešte

Odmor u prirodnom okruženju!

Sjeverno od Budimpešte, gdje Dunav u klinču između planine Višegrad, skreće prema jugu u obliku slova S, leži i takozvano Dunavsko koljeno, koje zbog slikovitog krajolika i kulture, spada u najatraktivnija područja Mađarske.

Zelena brda planina Višegrad, Cserhát i Börzsöny kontrast su na plavom toku Dunava, a romantična sela obrubljuju staze na desnoj strani dunavske obale. Blizina glavnom gradu, fantastičan krajolik, nezaboravna panorama sa vrha planine Pilis, umjetnička remek djela, srednjovjekovne utvrde i palače, barokni gradići, galerije, muzeji i tipične tržnice čine ovu regiju posebnim odredištem za odmor. Sanjarski ''caffe'' barovi i ugodni restorani nižu se sa obe strane Dunava i pozivaju na uživanje i opuštanje.

Već u Srednjem vijeku ovo je područje bilo od velike važnosti i većim dijelom u vlasništvu mađarskih kraljeva. Mnogi spomenici i druge znamenitosti iz prošlih vremena ostavili su gradovima i naseljima posebnu povijesnu i kulturnu vrijednost. Najpopularniji grad na obali Dunavskog koljena je bez svake sumnje Szentendre. Sedam tornjeva, šarolike kuće, zamršene uličice i uske ulice ocrtavaju izgled grada. Tu, u ovom gradu na dunavskoj obali, vlada skoro mediteransko ozračje, a brojne galerije i muzeji upotpunjuju ponudu. Popularni Szentendre otok leži upravo nasuprot. Kroz 3 postojeće srpske pravoslavne crkve vidi se važnost pravoslavne crkve u regiji, a jedan od muzeja je posvećen upravo toj temi.

I u Višegradu se možete vratiti u prošlost. Ovo mjesto su već Rimljani koristili kao vojni logor, a kasnije, tijekom migracija naroda, naseljavali su njegove prostore germanski i slavenski narodi, te Huni. U 15.stoljeću, za vrijeme vladavine kralja Matije Korvina, Višegrad doživljava svoj procvat. O burnoj prošlosti u svakom slučaju govore brojni povijesni lokaliteti.

Odaberite jednu od vila, kuća za odmor ili apartmana Dunavskog koljena i doživite istinsku radost življenja u Mađarskoj!