search

Balaton - Blatno jezero - kuće za odmor

Provedite odmor u Mađarskoj sa svojom obitelji! Ako još niste posjetili Balaton – Blatno jezero, najveće jezero u centralnoj Europi onda je pravo vrijeme upravo sada! NOVASOL ima divne kuće i apartmane za odmor nadomak jezera Balaton. Uživajte u prekrasnom pogledu na terasi svoje NOVASOL kuće za odmor uz čašu balatonskog vina. Balaton nazivaju Mađarskim morem! Dođite u Mađarsku i otkrijete zašto!

kuce za odmor balaton

Zanimljivosti Balaton jezera

Na području mađarskog Podunavlja leži najveće i najtoplije jezero Srednje Europe. Balaton jezero, čije porijeklo imena se objašnjava kroz različite teorije, pa se negdje naziva Blatnim jezerom ili Plitkim jezerom, a dugo je 77 kilometara i na nekim mjestima široko čak 14 kilometara. Takozvano ''Mađarsko more'' je bez svake sumnje najomiljenije odredište za odmor u ovoj zemlji. Brojne NOVASOL vile, kuće za odmor i apartmani očekuju svoje goste svake godine, a ljubitelji sunca, vode i plaža ovdje će zasigurno ispuniti svoje želje i očekivanja.

Otkada Balaton fascinira ljude i vrijedi kao odmorišno odredište, zapravo nije poznato. Prvi turisti su imali i više nego dovoljno razloga. Prvenstveno zbog uživanja u kupanju i radostima koje donosi slatka voda ovog jezera, istinski raj, posebno u ljetnim mjesecima. Temperature između 22 i 28 °C, čine je ugodno toplom, a ima i posebnu kvalitetu kao pitka voda. Na južnoj obali Balatona, nalaze se plitke plaže, posebno prikladne su za djecu. Na sjevernoj obali pak, voda je brza i duboka, a i na vodi i kopnu nudi se širok spektar mogućnosti, a među zadovoljnim posjetiteljima naći će se i jedriličari, surferi i ribolovci. Mađarska nema more, ali odmor na Balatonu pružiti će vam potpuni užitak i sigurno ćete se htjeti ponovo vratiti!

smjestaj balaton

Doživljaj za sva osjetila Balaton

Nevjerojatna priroda u okolici jezera, također privlači posjetitelje. Nacionalni park Balaton očarava prekrasnim vulkanskim krajolikom - bazaltnim stijenama koje nalikuju na kamene zastore. U starom gradiću Tapolca može se brodićem na vesla proći vodenom stazom kroz jezersku špilju, posebnog iscjeliteljskog ozračja, koje ublažava teške smetnje dišnog sustava.

Na zapadnoj obali Balatona nalazi se takozvani Kis-Balaton (mali Balaton ), čija močvara osigurava kvalitetu vode jezera Balaton. Voda iz rijeke Zala koja utječe u jezero prirodno se filtrirala kroz močvarno područje Kis-Balatona. Uslijed vremenskih uvjeta Kis-Balaton je bio presušio i uzrokovao probleme, tek odnedavno je ovaj prirodni mehanizam obnovljen na način koji postoji već oko 200 godina.

Još jedna od atrakcija je i rezervat Buffalo u Kápolnapuszti, gdje u prirodnom okruženju živi potomak divljeg bivola. Čudesna priroda ovog kraja može se otkriti i doživjeti, šetnjom, vožnjom bicikla ili jahanjem, stazama oko jezera. Tko želi vidjeti čitavo područje iz zraka, na raspolaganju ima kružne letove s malim zrakoplovima, helikopterima ili balonima na vrući zrak. Oni koji pak vole noćnu zabavu, Balaton nudi mnoštvo mogućnosti. Zabave za vrijeme toplih ljetnih večeri, posebno su omiljene među mladima. Rezervirajte NOVASOL kuću za odmor nadomak jezera Balaton.

apartmani balaton

Uživajte i osjećajte se dobro u blizini Balaton jezera

Poznavatelje vina razveselit će balatonska vina. Istrošeno vulkansko tlo, posebna klima i sunčevo zračenje koje se reflektira o balatonsko jezero, omogućuju najbolje uvjete za proizvodnju vatrenih i intezivnih vina. Prilikom degustacije, može se uživati nježna razlika brojnih vinskih regija oko Balatona, stoga je posjet vinarima visoko preporučljiv. Obale Balatona karakterizira i bogatstvo sumpora, toplih izvora, koji su već stoljećima posjećeni od strane reumatskih bolesnika, ali i mnogih drugih.

Ljubitelji muzike su uvijek iznova impresionirani fantastičnim koncertima orgulja u Tihanyu ili svečanim operetama u Siófoku, ali i posvuda u regiji se održavaju razni kulturni događaji. Već možete vidjeti koliko je područje oko Balatona raznolikih mogućnosti i nudi za svakoga ponešto, stoga dopustite da Vas ova jedinstvena regija očara. Jednom kad posjetite ovo mjesto, imat ćete želju ponovo se vratiti.

NOVASOL kuće za odmor i apartmani, savršen su odabir za istinsko uživanje i opuštanje, te idealna polazišna točka za upoznavanje čarobnog Balatona.

Uživajte na jezeru Balaton i provedite idealan odmor u Mađarskoj, odmor koji zaslužujete vi i vaša obitelj!