search

Turističko naselje Robiniapark u Szóládu

Robiniapark – vaš bijeg u mir

Selo Szolad smješteno je u okrugu Somogy približno 110 km od Budimpešte, a do njega dolazite autocestom M7 (izlaz Szolad). Robiniapark obiteljsko je turističko naselje koje leži na rubu sela Szolad i proteže se preko površine od tri hektara, a prvenstveno je namijenjeno gostima koji traže mir, opuštanje i prirodno okruženje. Nudimo vam trinaest smještajnih jedinica različitog kapaciteta (za četiri, šest, osam ili deset gostiju) tako da vi i vaša obitelj možete birati. Inicijativa za gradnju naselja Robiniapark došla je iz Nizozemske, a unatoč činjenici da se nalazi samo 300 metara od središta sela, imate osjećaj da se nalazite u prirodi, okruženi brežuljcima, šumama, vinogradima i poljima. Rezervirajte svoj odmor u Mađarskoj tražite li jedinstven doživljaj seoske idile u okruženju svoje obitelji u kojem vam ničeg ne nedostaje. Cijeli je posjed nekoć bio šuma drveća akacije i oraha i većina te vedetacije, osobito veliki primjerci, sačuvani su otprije.

Prilikom gradnje kuća osobita je pažnja posvećena udobnosti i zaštiti okoliša. Prelijepo osmišljene i suvremeno uređene kuće za odmor u Szoladu jedinstveni su u cijeloj Mađarskoj. Izolacija zidova, prozora i stropova najviše je kvalitete tako da i za najtoplijeg vremena interijeri zadržavaju stabilnu i ugodnu temperaturu. Za hladnijih sezona na raspolaganju vam je podno grijanje. Svaka kuća ima svoj vlastiti vrt tako da i u eksterijeru imate svoju privatnu sferu.

Kuće za odmor u turističkom naselju Robiniapark

Opuštajući odmor u prirodi

Svaka je kuća za odmor s jedne strane uređena jedinstveno i ukusno, a s druge odgovara visokom zajedničkom standardu i opremljena je: masivnim jelovim vratima i stubama koje je izradio lokalni stručnjak za talijanske podove, luksuznom kuhinjom domaće proizvodnje i drvenim pokućstvom. Ovo lijepo turističko naselje nalazi se samo 100 kilometara od granice s Hrvatskom. Slavno i popularno jezero Balaton (Blatno jezero) udaljeno je samo pet kilometara od Szolada. Dugo je čak 70 kilometara, a nudi beskrajne mogućnosti zabave u i na vodi: plivanje, surfanje, jedrenje i još puno toga. Jezero okružuju lokali koje će se pobrinuti da vam ne nedostaje ničeg. Ne radi se samo o kafićima i restoranima, tu su i wellnes centri, poput centra Heviz na zapadnoj strani Blatnog jezera ili Igali spa. Najmlađi će uživati u vodenom parku Annagora koji naravno ima i dio za one malo ozbiljnije. Na raspolaganju su vam brojne biciklističke staze koje će vas odvesti daleko od masovnog turizma.

Obližnje selo Szólád

U zapadnom dijelu doline nalaze se kuće s pogledom na Blatno jezero. Većina se smještaja nalazi u prizemlju, a sve su spavaće sobe odlično izolirane tako da ljeti nije vruće, a zimi nije hladno u njima.

Nagrađivani vinski podrum

Jedinstvena atrakcija u Szoladu je poznati vinski podrum. Supstrukcije visine šest do osam metara sagrađene su početkom dvadesetog stoljeća. Prvotno je podrum bio zamišljen kao skrovište s manjom količinom pohranjenog vina koje su skrivali. I ljeti i zimi ovdje je temperatura približno petnaest stupnjeva Celzija. Više od stotinu podruma je još uvijek u upotrebi danas. Lokalna je vlast potrošila milijune renovirajući ih, a to im se isplatilo jer su 1999. primili međunarodnu nagradu. Domaćini podruma organiziraju nekoliko događaja godišnje, tako i kulinarsko natjecanje u kolovozu, no još uvijek je najpoznatiji godišnji vinski festival koji se odvija u sklopu cijele serije zanimljivih događanja okruga Somogy.

 

Poznati vinski podrum