search

Kuće za odmor Dunav

Na lijepom plavom Dunavu  - tako se zove kompozicija poznatog Johanna Straussa. Dvije glavne rijeke dijele Mađarsku na tri regije, a to su Dunav i Tisa. Provedite nezaboravan odmor u Mađarskoj u regiji Dunav. Provedite idealan odmor u prirodnom okruženju ove regije. NOVASOL kuće za odmor idealan su izbor za odmor u Mađarskoj. Posjetite ovo područje sa svojom obitelji i provedite nezaboravne trenutke u Mađarskoj! NOVASOL kuće za odmor čekaju na vas. 

Sjeverno od Budimpešte, gdje Dunav u klinču između planine Visegrád, skreće prema jugu u obliku slova S, leži i takozvano Dunavsko koljeno, koje zbog slikovitog krajolika i kulture, spada u najatraktivnija područja Mađarske.

Zanimljivosti regije Dunav

Zelena brda planina Visegrád, Cserhát i Börzsöny kontrast su na plavom toku Dunava, a romantična sela obrubljuju staze na desnoj strani dunavske obale. Blizina glavnom gradu, fantastičan krajolik, nezaboravna panorama sa vrha planine Pilis, umjetnička remek djela, srednjovjekovne utvrde i palače, barokni gradići, galerije, muzeji i tipične tržnice čine ovu regiju posebnim odredištem za odmor. Sanjarski ''caffe'' barovi i ugodni restorani nižu se sa obje strane Dunava i pozivaju na uživanje i opuštanje. Provedite nezaboravan opuštajući odmor u Mađarskoj!

Što posjetiti u regiji Dunav?

Već u srednjem vijeku ovo je područje bilo od velike važnosti i većim dijelom u vlasništvu mađarskih kraljeva. Mnogi spomenici i druge znamenitosti iz prošlih vremena ostavili su gradovima i naseljima posebnu povijesnu i kulturnu vrijednost. Najpopularniji grad na obali Dunavskog koljena je bez svake sumnje Szentendre. Sedam tornjeva, šarolike kuće, zamršene uličice i uske ulice ocrtavaju izgled grada. Tu, u ovom gradu na dunavskoj obali, vlada skoro mediteransko ozračje, a brojne galerije i muzeji upotpunjuju ponudu. Popularni Szentendre otok leži upravo nasuprot. 

kuce za odmor dunav

I u Visegrádu se možete vratiti u prošlost. Ovo mjesto su već Rimljani koristili kao vojni logor, a kasnije, tijekom migracija naroda, naseljavali su njegove prostore germanski i slavenski narodi, te Huni. U 15.stoljeću, za vrijeme vladavine kralja Matije Korvina, Visegrád doživljava svoj procvat. O burnoj prošlosti u svakom slučaju govore brojni povijesni lokaliteti.

 Posjetite ovo zanimljivo područje i saznajte mnoge zanimljivosti. Ujedno ne zaboravite da je Mađarska zemlja termalnih izvora stoga ne sumnjamo da ćete uživati u nekima od njih.

Odaberite jednu od vila, kuća za odmor ili apartmana Dunavskog koljena i doživite istinsku radost življenja u Mađarskoj!