Znamenitosti i događanja u Toskani

Toskana je bez sumnje jedna od najpopularnijih destinacija u Italiji. Prekrasni krajolici te šarmantni gradovi u kojima se skladno spaja prošlost i sadašnjost. Toskanski gradovi i gradići sadrže neka od najpoznatijih talijanskih umjetničkih blaga.

U potrazi za odmorom i opuštanjem u čarobnoj Toskani, nalaze se mnogi Spa i wellness centri. Montecatini (Pistoia), San Casciano dei Bagni ( Siena), Saturnia ( Grosseto) samo su neki od mnogobrojne ponude a idealni su za obnavljanje duše i tijela.

 

 

Kosi toranj u Pisi

Piazza della Signoria

Piazza della Signoria ( Firenza)- stoljećima su se na ovom trgu održavala mnoga javna okupljanja na koje je stanovništvo pozivalo veliko zvono. Zvono je, osim što je građanstvo pozivalo na javna okupljanja upozoravalo na požare, poplave te neprijateljske napade. Mnogi kipovi koji se nalaze na trgu, spomen su na velika povijesna događanja.

Salone del cinqueccento

Salone del cinqueccento ( Firenza)- ova velika prostorija u kojoj se nalaze Michelangelov kip Pobjede i Versarijeve freske s prikazom firtinske pobjede nad Pisom i sienom smještena je u Palazzo Vechio na Piazzi della Signora

Monteriggioni

Monteriggioni- predivan srednjovjekovni gradić, smješten na brijegu u potpunosti okružen visokim zidinama.

Calcio storico

Calcio storico (Firenza)-između 24.i 28. lipnja održava se kostimirana nogometna utakmica. Sudionici odjeveni su u kostimima 16. stoljeća.

Gioco del ponte

Gioco del ponte (Pisa)- u lipnju se u Pisi na mostu održava parada u kojo sudionici marširaju u starinskim oklopima

Carnevale

Carnevale ( Viareggio)- karneval poznat po povorci u kojoj sudjeluju živopisna kola.

  • Kosi toranj u Pisi ( Pisa) -1173. godine započeta je gradnjakosog tornja na pjeskovitom sloju. Prije završetka gradnje trećeg kata, usprkos plitkim temeljima gradnja se nastavila a građevina je dovršena 1350 godine.