Obala Toskane - raj na zemlji

Regija koja je posebno poznata po umjetnosti, povijesti i slikovitim brežuljcima na kojima su se smjestile mnogobrojne osamljene vile za odmor poznata je i po svojoj obali koja je duga oko 300km.

Od sjevera prema jugu obala Toskane podijeljena je u nekoliko područja a obalni gradovi, gradići i mjesta svojim pješčanim plažama, restoranima, znamenitostima, kafićima, modnim dućanima ali i vilama i kućama za odmor privlače mnogobrojne turiste. U očaravajućim pejzažima u blizini pješčanih plaža i prekrasnih uvala nalaze se vile, kuće i apartmani za odmor koji su idealno odredište za cijelu obitelj.

Toskana ima svoj arhipelag a čine ga otoci Elba, Giannutri, Montecristo, Pianosa, Capraia, Gorgonai Giglio.

Osim mnogobrojnih vodenih sportova, škola ronjenja i jedrenja i prekrasnih plaža ovdje ćete se susresti sa zanimljivim kulturnim nasljeđem s arheološkim nalazištima iz etruščanskog razdoblja ali i poprilično mnogo srednjovjekovnih gradova i naselja poput Massa Marittime, Pitigliana i Sovana.

Toskana je zbog svoje mediteranske klime, plodnog tla, ribe i morskih plodova, kvalitetnog maslinovog ulja te mnogih regionalnih jela i specijaliteta zasigurno cijenjeno odredište među gurmanima.

U istraživanje čarobne Toskane i njezinih ljepota krenite iz kuće, vile ili apartmana za odmor kojeg ste izabrali iz mnogobrojne ponude smještajnih jedinica NOVASOLa.