Znamenitosti i događanja na Siciliji

Drevni gradovi, povijesni spomenici, prekrasni krajolici te bujna vegetacija nude beskrajne mogućnosti raznih aktivnosti na otvorenome.

Sicilija je sjecište putova u Sredozemlju te je zbog mnogobrojnih osvajača u povjesti danas područje bogato raznolikim kulturnim nasljeđem koja se danas aspektiraju u gotovo svakom području života, od jezika, običaja, kuhanja do umjetnosti te raznolike otočne arhitekture.

Dolina hramova

Dolina hramova ( Valle dei Templi) sadrži neke od najimpresivnijih kompleksnih građevina izvan Grčke. konkordijin hram, jedan od najbolje očuvanih grčkih hramova u svijetu a potiječe iz oko 425. pr.n.e

Taormina

Taormina, prekrasan gradić ujedno i jedan od najpoznatijih sicilijanskih odmarališta. U ovom gradiću nalazi se lijepo očuvan grčko-rimski teatar u daljini sa pogledom na Etnu. U ljetnim mjesecima tu se održavaju mnogobrojni kazališni, filmski i koncertni programi.

Katedrala

Katedrala ( Monreale) nasljeđe je arapske prošlosti Sicilije a uz nju se nalazi i benediktinski samostan. Katedrala je ukrašena mnogobrojnim mozaicima.

Siracusa

siracusa se nalazi na istočnoj obali Sicilije te je u prošlosti bio jedan od najvažnijih grčkih kolonija. prema Ciceronu, jedan od najljepših gradova danas još uvjek čuva mnogobrojna arheološka nalazišta toga doba.

Proslava cvata badema

Sagra delle mandorle in fiore ( Agrigento), početkom veljače se održava proslava cvata badema.

Međunarodni filmski festival

Međunarodni filmski festival ( Taormina), održava se u ljetnim mjesecima.

Etna

vulkan Etna, jedan od najvećih svijetskih aktivnih vulkana nalazi se na Siciliji. u zimi je Etna jedinsveno skijalište sa pogledom na more.