Želite se istinski opustiti ? Nigdje to nije tako lako kao na Islandu. Ovdje možete doći u veoma blizak dodir s prirodom i u njoj uživati kao nigdje drugdje.

Otkrijte još uvijek aktivne vulkane i najveće ledenjake Europe, udahnite kristalan i čist zrak, zaljubite se u islandske konje, upoznajte se sa suzdržanim, ali prijateljski raspoloženim Islanđanima.

I životinjski svijet Islanda, uistinu iznenađuje. Jedinstveni svijet ptica ne nadahnjuje samo ornitologe, već onaj tko imalo voli ptice, obvezno mora odabrati jedan od različitih promatračkih izleta.

Svejedno je koji kut Islanda odaberete za svoje slijedeće putovanje, vile, kuće za odmor i apartmani ove čudesne zemlje, gejzira i ledenjaka, najbolji su izbor za savršen odmor.

Sjeverni Island

Sjever je dom fascinantnog spektra atrakcija, kako blagih i nježnih, tako i čudnovatih i iznimno lijepih. Većina mjesta leži u zaštićenim zaljevima, koja su ljeti posebno spektakularna kada ponoćno sunce stoji na sjevernom nebu. Ovdje se nalaze dobra mjesta za zimski sport, mnogo divljih životinja za promatranje i izazovna priroda koja inspirira maštu.

 

Zapadni Island

Kroz 7 kilometara dugačak tunel ispod fjorda Hvalfjörður može se lako doći od Rejkjevika do Zapadnog Islanda, koji je prožet poljima lave, geotermalnim aktivnostima i poviješću. Ovdje se nalaze šume i vrlo dobre mogućnosti za ribolov na jezerima i rijekama, a iz Langjökulla se pruža prekrasan pogled na dojmljiv krajolik.

 

Istočni Island

Istočni dio Islanda, koji ujedno obuhvaća velik dio ukupne površine Islanda, krasi veoma impresivan i raznolik krajolik. Obala i planine su ovdje posebno razvedeni, a u unutrašnjosti se izmjenjuju brdovite doline, Héraða, sa grubim, ponekad zaleđenim gorjem. Prelijepom obalom na jugoistoku dominira ledenjak Vatnajökull, najveći ledenjak Europe.

Južni Island

Jugozapad i jug Islanda dovest će Vas u izravan dodir sa dvostrukim užitkom - kulturom i prirodom, upravo na pragu glavnog grada Rejkjavika. U manje od sat vremena bit ćete u središtu dva sasvim različita svijeta, iako biste mogli provesti i tjedne istražujući ih u potpunosti. Čitava regija je jednostavna za putovanje, bilo da koristite jedan od mnogih organiziranih izleta ili putujete osobnim automobilom. Gruba i mahovinom prekrivena polja lave, širom Reykjanes poluotoka, neka tek nekoliko stoljeća stara, pozdravljaju posjetitelje koji zrakoplovom dolaze u Keflavík.