search

Mošćenička Draga – kuće za odmor

Mošćenićka Draga ribarski je gradić i odličan izbor za vaš sljedeći godišnji odmor. Ovaj je gradić nekada bila ribarska lučica grada Mošćenice. Danas je glavno administrativno središte općine koje broji oko 900stanovnika a mještani se bave najviše turizmom i ribarstvom. 

Daleko u prošlosti kočijama su gosti dolazili na izlete iz Opatije u Mošćeničku Dragu. Tada su boravili u vilama izgrađenim krajem 19.stoljeća. Mediteranska klima, predivna arhitektura, odlična gastronomska ponuda i predivan pogleda na more i otoke samo su neki od razloga zašto doći u ovo mjesto. Susjedna mjesta poput Brseča, Mošćenica, Medveje, Ičića, nude isto tako miran i opušten odmor. Ukoliko volite romantične zalaske i predivne poglede na mre ovdje ćete zaista uživati. U Brseču ćete uživati u nezaboravnom pogledu koji se pruža s hridi kraj male crkve sv. Magdalene. Brseč je tipičan srednjovjekovni gradić nastao na 157 metara visokoj hridi nad Kvarnerom.

Za one aktivnije preporučamo Trebišće - mitsko povijesnu stazu. Područje Trebišća - Perun - odabrali su prvi doseljeni  Slaveni za pozornicu njihovih najsvetijih vjerovanja gdje su se odvijala mitska zbivanja između boga Peruna i boga Velesa, u kojima je počivao ciklus života te prirodne mijene od presudne važnosti za ljudski opstanak. Krenite na povijesnu stazu koja će vam ispričati sve o ovom kraju. U ljetnim mjesecima ovdje ćete moći slušati blues, jazz i ostalu glazbu na ljetnim pozornicama.

Svakako razlog dolaska je i posebna šetnica u susjednim mjestima koja je u ljetnim mjesecima divno iskustvo. Prošetajte se poznatom šetnicom lungo mare koja će vas dovesti sve do bajne Opatije. Šetnica je duga gotovo 12 kilometara  i ukoliko se odlučite cijelu šetnicu proći vidjeti ćete sva mjesta: Lovran, Iku, Ičiće, Opatiju i Volosko spojene jednim putem. Neometano možete hodati njome, bez prometa, uređena je tako da uživate u ogledu na more i da osjetite sve blagodati ovog kraja, bilja i svježine mora. Možete se i okupati na nekoj od plaža ukoliko poželite.

Rezervirajte predivne vile za odmor iz NOVASOL ponude u ovim krajevima i imati ćete nezaboravan odmor i sigurni smo da ćete se jednom htjeti vratiti. Ova su mjesta još od austrougarske poznata lječilišta i kupališta prepoznata od cijelog svijeta. Dođite i uživajte u predivnim romantičnim gradićima koji će vam pružiti odmor i za dušu i za tijelo!