search

Gračišće - kuće za odmor

Zaputite se u Gračišće kako bi otkrili zanimljivosti unutrašnjosti Istre i njezinog stanovništva. Ovaj kraj nudi miran i opušten odmor za sve koje vole prirodu i tragaju za opuštajućim odmorom za dušu i tijelo. Istra je regija koja nudi sve na dlanu, od bistrog plavog mora, predivnih skrivenih uvalica, povijesnih gradova i znamenitosti do malih mjesta u unutrašnjosti bogata kulturnom baštinom i tradicijom. Zapravo vam je sve nadomak ruke za samo pola sata ili maksimalno sat vremena možete stići do svih većih gradova u Istri. Istra je mala regija ali bogata kulturom, izuzetnim krajolikom, modrinom mora i neba te gastronomijom koja oduševljava. Istra je bogata proizvodima koji su isključivo proizvod vrijednih ruku i zemlje koja je plodna.

family

Istra je najpoznatija po pršutu, vinu i maslinovom ulju. Mnogi agroturizmi nude lokalne specijalitete tipične za ovo podneblje. Lagana mediteranska hrana, ugodna klima, čisto more i predivna mala mjesta u unutrašnjosti sigurni smo, biti će dovoljan razlog da zavolite Istru. Istru još zovu terra magica, baš zbog svoje jedinstvenosti i posebnosti.

Gračišće je središte istoimene općine i broji oko 1500 mještana. Većina se bavi ruralnim turizmom ali isto tako i proizvodnjom vina što je rezultiralo da se baš ovdje već tradicionalno održava smotra vina, najveća u Istri. Male ulice sa svojih nekoliko trgova, te nekoliko crkvica  i visoki zvonik iz 18.stoljeća pozivaju vas da istražite ovo malo mjesto. Čim dođete primijetiti ćete kako seže pogled ga dolini i živopisnom krajoliku koji će vas nadahnuti na čijem ćete horizontu ugledati planinu Učku.

Gračišće nudi i aktivan odmor jer su tu i nekoliko označenih staza za pješačenje ukoliko ste željni provesti više vremena u prirodi. Okolica isto tako nudi mnoštvo sadržaja poput sajma pršuta u gradu Tinjanu, freske u gradu Draguću u maloj crkvici, muzek i kaštel u gradu Pazinu. Za one željen pravog adrenalina  u Pazinu se nudi i zip line, preko pazinske jame. Unutrašnjost istre je puna anegdota, mitova i legendi. Posjetite i grad Beram sa freskama ''Ples mrtvaca'' ukoliko volite kulturnu baštinu.

Na pola sata od Gračišća dolazite do većih gradova gdje se možete osvježiti na mnogobrojnim plažama. Rezervirajte smještaj iz NOVASOL ponude još danas i uživajte u odmoru sa obitelji i prijateljima u Istri!

 

.