Kali - kuće i apartmani za odmor

Općina Kali nalazi se na otoku Ugljanu i pripada Zadarskoj županiji. Otok je povezan od Zadra trajektnom lukom Preko, a udaljen je samo pet kilometra. Mjesto Kali je najveće na zadarskim otocima. Preko, Kukljica i Kali čine otok Ugljan. Mjesto Kali je najviše poznato po ribarstvu i ima dobro opremljenu ribarsku flotu. Osim ribarstvom mještani se bave i pomorstvom. Jako je razvijeno i maslinarstvo, pa ovdje možete kušati i kupiti odlična maslinova ulja.  Današnje mjesto nastalo je na brežuljku  iznad lučice Mul. S brežuljka puca pogled na krajolik. Uske kamene ulice i kućice u staroj jezgri posebno otkrivaju autohtonost i tradiciju.  U blizini stare jezgre nalazi se crkva Sv. Lovre iz 15.stoljeća, a kapelica Sv. Pelegrina sagrađena je u 14.stoljeća. Sv. Lovro je ujedno i zaštitnik mjesta. Predivne uvale Lamjana na jugozapadu pozivaju vas na opuštanje i uživanje sa obitelji i prijateljima. NOVASOL vam nudi predivne kuće izgrađene u tipično dalmatinskom stilu gradnje. Otok je zadržao poseban šarm pravog malog ribarskog mjesta. Mjesto ima svoju poštu, trgovine, konobe i sl.

kali

Izuzetno dobra povezanost sa kopnom odnosno sa gradom Zadrom privlači mnoge posjetitelje na otok Ugljan i mjesto Kali. Otoka Ugljan obiluje kamenitim i pješčanim plažama, očaravajućim pejzažima, te kulturno- povijesnim znamenitostima. Na otoku se možete okušati u raznim sportskim igrama, vodenim sportovima i slično.

Ovaj je otok odmor za dušu i tijelo, na kojem se možete potpuno opustiti. Rezervirajte smještaj iz NOVASOL ponude i krenite u razgledavanje otoka iz svoje kuće za odmor  i uživanje u blagodatima koje nudi. Sigurni smo da ćete uživati i u odličnoj domaćoj spizi, kako to nazivaju Dalmatinci. Naime, ovdje se najviše jede riba i pije domaće vino. Pogotovo ljeti kad su svaki mjesec ribarske fešte na kojima ćete to moći iskusiti. Brojne konobe nudi i ostale specijalitete ovoga kraja.

kali

Stalna povezanost sa  gradom Zadrom trajektnim linijama omogućiti će vam da posjetite i okolna mjesta te sam rad Zadar. Naravno, nemojte  propustiti vidjeti slapove Krke, Kornate ili otići na neki od organiziranih izleta kako bi pomnije upoznali sve ljepote ovoga kraja. U gradu Zadru nikako ne smijete propustiti zalazak sunca za koji kažu da je najljepši na svijetu. Dok gledate u zalaz sunca na zadarskoj rivi uživati ćete  i u svjetski poznatim te jedinstvenim  morskim orguljama. Grad Zadar ime i divnu crkvu Sv. Donata koja je zaštitnik grada kao i mnoge druge spomenike ali i aktivnosti koje možete doživjeti.

NOVASOL kuće za odmor sa pogledom na more, s bazenom ili bez, zadovoljiti će sve vaše potrebe za savršenim odmorom kakvog i zaslužujete. Pogledajte našu ponudu smještaja u Dalmaciji i rezervirajte ga još danas po najboljim cijenama.