search

Otok Vis - vile, kuće i apartmani

Otok Vis i njegova godinama skrivena ljepota savršeno čistog mora te zaštićenog podmorja bogatog potopljenim brodovima i čudesnim slikama morske flore i faune ostavit će vas bez daha. Zaplovite od skrivenih plaža i uvala otoka Visa, preko otočića viškog arhipelaga sve do špilja čiji će neponovljivi svjetlosni efekti prelijevanja zelenih, plavih i srebrnih boja učiniti Vaš dolazak nezaboravnim. Obiđite arheološke spomenike i povijesne ambijente gdje još odzvanjaju glasovi dalmatinskih klapa te uživajte u ponudi izvornih jela i vina u vrhunskim restoranima i konobama.

Sport i rekreacija

Na ovom srednjodalmatinskom otoku preporučuje se ronjenje. U podmorju otoka Visa moguće je uz pratnju iskusnih instruktora ronjenja razgledati potopljene barke, roniti među crvenim i žutim gorgonijama, upoznati plavetnilo Modre i ostalih špilja, te otkriti tajne antičkih olupina. U tom se akvatoriju na zaštićenim lokalitetima nalazi čak šest potopljenih brodova iz raznih epoha, od antike do II. svjetskog rata. U hotelskom predjelu grada Visa nalaze se teren za mini-golf i stolovi za stolni tenis, a hotelski sportski centar raspolaže sa 6 tenis terena i jednim polivalentnim terenom za košarku ili mali nogomet. U gradu Komiži ne nedostaje sportskih terena za svjetski popularnije, a i tradicionalne sportske aktivnosti lijepog otoka Dalmacije.

Zabava na Visu

Oni željni kulture i zabave, u Komiži će ih naći u okviru glazbeno-scenskih manifestacija Komiškog ljeta kada iz konoba odjekuje pjesma raznih klapa. Posjetite konobe ovog bogatog vinorodnog područja i kušajte komiškog jastoga i višku pogaču. Razna kulturna, često glazbena događanja obogaćuju ljeto na ovom udaljenom otoku Hrvatske. Nećete požaliti posjetite li neko od mjesta za vrijeme održavanja lokalnih fešti koje su redom ribarskog karaktera.

Plaže na Visu

U blizini samog mjesta Visa nalaze se šljunčane i pješčane plaže (Mala Svitnja, Vela Svitnja, Rogačić Parja). Ovdje mogu naći nešto za sebe i oni željni aktivnog odmora, ali i obitelji s malom djecom. Na glavnoj plaži u Komiži naći ćete različite sportsko-zabavne sadržaje. Na komiškom području postoji i nekoliko pješčanih plaža no uzduž cijele istočne obale komiškog zaljeva pružaju se karakteristične šljunčane plaže kao što su Gusarica, Nova pošta i Velo žalo. Mala mirna mjesta na južnoj strani otoka, Milna i Rukavac oduševit će Vas prirodom kakvu još niste doživjeli te svojim prekrasnim pješčanim i šljunčanim plažama. Posjetite brojne male uvale od pogleda skrivene visokim stijenama ovog jedinstvenog krajolika Dalmacije.

Znamenitosti

  • Modra špilja na otočiću Biševo
  • Viški muzej u austrijskoj utvrdi “Gospina batarija”
  • Arheološko nalazište rimskih termi (kupališnog kompleksa) iz 1-2 stoljeća
  • Zelena špilja na otočiću Ravnik pored Milne
  • 'Srebrena', prirodna šljunčana plaža u blizini Rukavca koja s pravom spada u najljepše plaže Dalmacije

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Hrvatskoj, rezervirajte svoj smještaj na Visu i uživajte na odmoru u Dalmaciji.

Pogledajte sve regije

Pogledajte sve destinacije

Istražite naše ideje za odmor