Dugi Rat je naselje između Omiša i Splita smješten na obali Jadranskog mora. Općina se sastoji od tri naselja: Duće, Dugi Rat i Jesenice. Rezervirajte još danas kuće za odmor iz NOVASOL ponude i uživajte na predivnim plažama. Duće je skup malih mjesta nedaleko Dugog rata s prekrasnom 4 kilometara dugom pješčanom plažom. Ovo je savršeno mjesto za odmor obitelji s djecom.  Od ušća rijeke Cetine i grada Omiša Duće je udaljeno dva kilometra.

Dugi Rat

Dugi Rat

Možete se okušati i u raftingu na rijeci Cetine ako volite avanturizam i aktivniji odmor.  Krilo Jasenice je malo naselje 15 kilometara južnije od grada Splita. Mjesto ima dugu tradiciju drvenih jedrenjaka. Mjesto ima mnogo skrivenih plaža i uvala, za intimniji odmor, dok su glavne plaže uređene.

Dugi Rat u ljetnim mjesecima privlači veliki broj turista i nudi mnoge mogućnosti za zabavu. Ne zaboravite probati specijalitete  dalmatinske kuhinje koja se primarno bazira na ribi. Ovdje se ljeti održavaju razne manifestacije i koncerti, no ukoliko tražite pravu zabavu i noćni život produžite do grada Splita ili Omiša gdje je zabava zagarantirana. Omiš i Split nudi bezbroj mogućnosti za dobar provod, te trgovine za shopping, suvenirnice, barove i pregršt restorana. Kulturnu baštinu Splita i Omiša svakako posjetite jer su to gradovi koji će vam pružiti brojne zanimljivosti i mogućnosti za razgledavanje i upoznavanje kulture i načina života ovog kraja Hrvatske.

Mali Rat je malo mjesto koje se nalazi u blizini Dugog Rata. Poznato je po dugoj pomorskoj tradiciji, ali je sada prvenstveno poznato turističko mjesto sa velikom ponudom smještaja, plaža i sadržaja. Rezervirajte NOVASOL smještaj u nekom od mjesta ove općine i provedite idealan odmor sa obitelji i prijateljima.

Dugi Rat

Podsjetite i mjesto Podstrana koje nudi pregršt sadržaja za cijelu obitelj. Za ljubitelje golfa tu je igralište sa s tri rupe. Osim pješačkih odnosno planinarskih staza na Perunu, postoje i one na obližnjoj planini Mosor koja se nadvila nad cijelom splitskom regijom. Mosor je prekrasno područje s planinarskim domom, prirodnim izvorima pitke vode, šumarcima i planinskim livadama. Idealno mjesto za jesenske, zimske i proljetne izlete ljubitelja dalmatinskih planina. Na Mosoru se nalazi i odlična zvjezdarnica koja vam može ponuditi nezaboravne trenutke promatranja beskrajnog zvjezdanog neba.

Naravno, nezaobilazno mjesto za provod i razgledavanje je svakako Split u kojem obavezno  posjetite Dioklecijanovu palača, koje je 1979. godine uvrštena na UNESCO-ov popis svjetske baštine. U njoj se nalazi i katedrala sv. Duje sa slavnim zvonikom koji je simbol grada i fantastičnim vratnicama majstora Andrije Buvine. Zatim posjetite arheološko nalazište Salona u Solinu s antičkim akvaduktom koji je i danas u funkciji. Ljubitelji nogometa rado će posjetiti  i stadion NK Hajduk u obliku školjke smatra se jedim od najljepših nogometnih stadiona na svijetu. Split je grad koji nudi zaista širok spektar kako zabave tako i aktivnosti.

NOVASOL vam nudi komforne kuće sa bazenima ili apartmane za odmor u cijeloj Dalmaciji, a na vama je samo da izaberete smještaj po vašim kriterijima. Posjetite ovaj dio Hrvatske i uživajte u svim čarima mediteranskih naselja i gradića, te moru, suncu, predivnim plažama i izvrsnoj gastronomiji.