Ražanac, plaže s pogledom na Velebit

Čim stignete u Ražanac, odmah primijetite plavi Velebit koji ga čuva sa sjevera i plitko more s pješčanim plažama svuda oko vas. Idealni odabir za vaš ljetni odmor, Ražanac je destinacija koja će vam pružiti nezaboravne trenutke i želju da se uvijek iznova vratite. Prirodne ljepote, kristalno čisto more i mnoštvo sunčanih dana čine od ove općine poželjnu metu ljubitelja ljetnih radosti.

Dođite u Ražanac

Ražanac se nalazi oko dvadesetak kilometara sjeveroistočno od Zadra, u Velebitskom kanalu. Ova mala općina pružit će vam mogućnost pravog obiteljskog odmora, daleko od vreve i buke prenapučenih turističkih odredišta. Ovo je područje bilo nastanjeno još u kamenom dobu, a mnogi povijesni ostaci svjedoče o prisutnosti raznih naroda na ovom području od prahistorije. Mediteranska klima posebno je pogodna za boravak, a dovoljno plodno tlo i more osiguravalo je mještanima dovoljno za život. Mnogi su se narodi ovdje borili za prevlast, a utvrda Ljuba na istoimenom poluotoku svjedoči o burnoj prošlosti kao i one kasnije sagrađene u mjestu Pisak. Nekada je ovo mjesto bilo centar čitave regije, zbog plodne doline i brojnih mlinova za brašno. Od davnina se ovdje razvijaju tradicionalni obrti, a Ražanac je posebno poznat po proizvodnji domaćeg vina, stoga vas i ovdje očekuje spoj vrhunske kapljice i gastronomskih delicija.

Vaš će apetit probuditi i prekrasan zrak i mnoge aktivnosti koje su neizbježne na ljetnom odmoru. Osim kupanja, šetnji uz more za vrijeme zalaska sunca, obavezno se provozajte mnogim biciklističkim stazama ili krenite na lagano pješačenje, okušajte se u jedrenju ili odbojci na pijesku. U blizini obavezno posjetite i muzej soli, izložbu paške čipke, a ako želite otići na cjelodnevni izlet imate nekoliko mogućnosti; nedaleko Ražanca nalaze se Paklenica, Plitvička jezera, Krka, Kornati, Velebit, Telašćica, Vransko jezero i fantastičan Zadar. Možete posjetiti vrelo rijeke Une, a na putu do njega razgledati Cerovačke pećine. Za najtopliji dan odaberite šetnju bukovim šumama NP Sjeverni Velebit ili NP Paklenice koje su nedavno stavljene pod zaštitu UNESCO-a ili brodom posjetite otoke zadarskog arhipelaga. Gdje god odaberete smještaj lako ćete stići do prvih uvala ili izletišta. Ražanac je zbog svog položaja, klime, širokih plaža i plitkog mora idealan odabir za odmor u Dalmaciji za obitelji s manjom djecom.

Pregledajte naši ponudu smještaja u kojoj ćete sigurno pronaći ono što tražite: od malenih apartmana do raskošnih kuća za odmor s bazenom.

Ražanac, odmor s pogledom na Velebit