Blato - apartmani i kuće za odmor u srcu Korčule

Blato je općina smještena na otoku Korčula. Blato je ujedno i jedno od najstarijih naselja na otoku. Blato ima izlaz na more sa obje strane otoka. Rezervirajte predivne kuće za odmor iz NOVASOL ponude  u Blatu i uživajte u predivnom odmoru sa obitelji i prijateljima. Blato krasi vinova loza, obradiva polja, te maslina. Tu su zime blage, a ljeta su suha i topla.  Blato je nastalo uz nekadašnje jezero koje je prekrivalo polje Blato između Blata i Vela Luke. Ostalo je ime mjesta  od jezera.

Blato je idealno mjesto ako tražite odmor za dušu i tijelo. Udaljeno je 7 kilometara od Vela Luke, a samo nekoliko kilometara do mora. Na sjevernoj i južnoj strani mjesta nalaze se mnoge kuće za odmor koje možete rezervirati.  NOVASOL  vam nudi komforan smještaj i kuće sa bazenima na cijelom otoku Korčuli.

Blato je povezano  cestom sa trajektnim lukama Vela luke i Korčule. Ljeti vozi katamaran Split-Korčula koji pristaje u mjesto Prigradicu, 4 kilometara od mjesta. Također postoje i autobusne linije koje povezuju Blato sa Zagrebom, Dubrovnikom i Splitom.

Bogata povijesna baština krasi ovo mjesto i obogaćuje ga. Posjetite crkvu Svih Svetih iz 13.stoljeća koja ima drveni kp Gospe a koji je nekada stajao na pramcu broda. Crkva se nalazi na povećem trgu, uz koju stoje zvonik i lođa iz 18.stoljeća.  Župna crkva koja je ujedno i svetište utemeljeno od strane mještanke Marije Propetog Petković koja je okupila družbu sestra Milosrđa. Papa Ivan Pavao II. proglasio ju je blaženom 2003.godine.

Ono što svakako ne smijete ovdje propustiti vidjeti  je folklorni ples pod nazivom Kumpanija. Kumpanija je ples sa mačevima koji se izvodi jednom tjednom u ljetnim mjesecima ispred crkve.

Blato je 2011.godine dobilo nagradu za uređenja mjesta  i parka sa drvoredom lipe koji je predivan za šetnju i mališane. Za one željne aktivnog odmora u mjestu su označene biciklističke i pješačke staze koje će vam otkriti predivan krajolik i prirodno bogatstvo ovog kraja. U Gršćici, koja je udaljeno 7kilometara od Blata, su i ronilački centri za ljubitelje ronjenja. U ovom malom mjestu se nalazi i restoran i mala uređena plaža. Svakako probajte riblje specijalitete i tipična dalmatinska jela koja će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane. U Prigradici koja je udaljena 4 kilometara od Blata nalaze se dodatni sadržaji za djecu kao i šljunčana plaža pogodna za obitelji s djecom. Posjetite i uvalu Karbuni koja je udaljena 8kilometara od Blata u kojoj se isto nalazi restoran gdje možete večerati. Uvala je zaštićena od vjetra u blizini koje se nalazi nekoliko otočića pogodnih za kupanje i uživanje u morskim radostima.

Prigradica

Možete posjetiti i Prižbu koja se nalazi sa druge strane otoka Korčule, 8 kilometara od Blata. Tu se nalazi mnogo kuća za odmor uz obalu iz NOVASOL ponude koje možete rezervirati. Isto tako tu su i označene staze za bicikliste i pješake kojima možete do unutrašnjosti otoka.

Uživajte u raznolikosti ovog mjesta i mogućnostima koje pruža, a sigurni smo da ćete ovdje pronaći idealne uvjete za miran i opušten obiteljski odmor. Rezervirajte još danas smještaj iz NOVASOL ponude i uživajte na odmoru u Hrvatskoj.