search

Jasenice- odmor i smještaj

Podno južnog Velebita između Masleničkog mosta i Novigradskog mora smjestila se općina Jasenice, čije je najpoznatije mjesto Maslenica.

Čitavo je područje bogato maslinovim stablima, po kojima Maslenica dobiva ime, a odlikuje se i posebno toplim Novigradskim morem. Jasenice se sve više razvijaju u turističku destinaciju te ne zaostaju sa svojom ponudom za ostalim mjestima duž Jadranske obale. Ponuda smještaja raznolika je i prilagođena i najzahtjevnijima. Boravite li ovdje s prijateljima ili s obitelji, sigurni smo da ćete pronaći sve što vam treba za idealan ljetni odmor ili za kratki predah, za bijeg od svakodnevnice koji nam je sve češće potreban. 

Idiličan odmor ovdje je omogućen i posebnim krajolikom koji je pravi melem za oči i dušu. Velebit, Zrmanja, Novigradsko more… sve to čini jednu osebujnu cjelinu koja nudi mnoge mogućnosti odmora ali i gdje možete iskusiti mnoge sportske aktivnosti, svojstvene reljefno različitim područjima. Duge šetnje parkom prirode, istraživanje kanjona rijeke Zrmanje, bungee jumping s masleničkog mosta ili ovdje omiljeni biciklizam samo su neke od aktivnosti kojima se ovdje možete zabaviti. Blizina Nacionalnog parka Paklenica i grad Zadar ponudit će vam također mnoge mogućnosti razonode. Također su mnoga su zanimljiva mjesta u blizini, u kojima se ljeti organizira mnoštvo događanja. No sigurni smo da ćete ovdje imati odmor u skladu s prirodom i neusiljenim ritmom.

U blizini Maslenice rijeka Zrmanja se ulijeva u Novigradsko more. Novigradsko je more zapravo duboko uvučen zaljev Jadranskog mora. Dužina obale je gotovo 30km, a najveća dubina 38 m. Rijeka Zrmanja svojim slatkim vodama nadopunjuje Novigradsko more i zapravo godišnje ulije u njega duplo više vode nego ono može primiti. Stoga je utjecaj Zrmanje presudan za svojstva ovog zaljeva koji je poseban eko-sistem i stanište mnogih morskih životinja.  Nekoliko je pješčanih uvala smješteno u Jasenicama, tako da su ove plaže posebno pogodne za obitelji s malom djecom. Također smještaj koji se nalazi ovdje, prikladan je za obitelji, a manja su naselja idealna za relaksirajući odmor u kojem vam ništa neće nedostajati.