Okrug Gornji i Okrug Donji

Kristalno čisto more, prekrasna priroda, kulturna baština, izuzetna gastronomija i prelijepa obala: sve to naći ćete u Okrugu. Izuzetna geografska pozicija omogućiti će vam odmor kakav tražite, bilo da želite uživati u ljetnom povjetarcu uz zvuk cvrčaka ili biti dio jutarnje špice.

Boravak u Okrugu goditi će svim uzrastima. Ovo potpuno dalmatinsko mjesto idealno je odredište za ljubitelje ljeta. Čisto more, mnoštvo otoka, uvala, plaža, skrovitih ili uređenih, čine od Okruga pravu mediteransku oazu. Ako tome pridodate blizinu Trogira, ali i Splita, sigurni smo da će svaki vaš boravak ovdje biti previše kratak.

Zanimljivosti i aktivnosti 

Iako je Okrug smješten na otoku Čiovu, do njega dolazite autom iz Trogira. Okrug je podijeljen na Okrug Donji i Okrug Gornji, a u oba ćete pronaći idealan smještaj za vaš odmor, svejedno da li tražite apartman ili kuću s bazenom. Iako boravite u apartmanu uživati ćete u osvježenju koje nude prekrasne uvale i mnogi izleti brodom na okolne otočiće ili skrovite plaže ove iznimno razvedene obale. Rekreativni sadržaji kao što su škole ronjenja ili ostali vodenih sportovi i sportski tereni, mogućnost najma skutera ili leta s padobranom iznad gradske plaže, upotpuniti će vaš odmor i pružit vam nezaboravne trenutke.  Najveća je gradska plaža duga čak 2 kilometra i dok je danju ispunjena kupačima, noću se pretvara u srce rivijere sa mnogim restorančićima i barovima.

Kupanje na Čiovu

Trogir je udaljen od Okruga samo 3 km stoga vam neće faliti dodatne večernje razonode ali i bogate kulturne i povijesne baštine. Pod zaštitom UNESCO-a ovaj je gradić nezaobilazna meta svih ljubitelja kulture i arhitekture. I u samom Okrugu naziru se ostaci bogate povijesti  kao npr. samostan Sv. Eufemije na otočiću Sv. Fumija ili ljetnikovac braće Racettini u uvali Racetinovac, crkva Sv. Tudora na obali u Okrugu Gornjem, ali i mnoge druge crkvici i suhozidi što opasuju maslinike. Nekada su Okrug naseljavali poljoprivrednici i ribari koji su svoje umijeće prenosili na sljedeće naraštaje. Stoga se Okrug odlikuje vrhunskim gastronomskim specijalitetima, bez kojih je boravak ovdje nepotpun.

Plaže u Okrugu

Čisti mediteranski zrak, pun mirisa borova, mora i samoniklog bilja ispuniti će vas radošću dok se starim utabanim stazama budete spuštali do najdraže plaže. Usudite se popeti na vrh otoka biti ćete nagrađeni predivnom panoramom. Ako ne volite hodati ovdje ćete naići i na mnoštvo biciklističkih staza, a u panorami ćete uživati u na svakom izletničkom brodu. Čiovo je povezano i brodskim linijama iz Trogira idnosno Segeta s Drvenikom Velim i Drvenikom Malim, stoga ideja za izlete ne nedostaje. Dani će vam u Okrugu jednostavno biti prekratki, stoga ga možete posjetiti i češće i pobjeći redovito na zasluženi odmor.  Okrug će vas uvijek rado dočekati.

Okrug