Kuće i apartmani Supetar

Supetar je grad na otoku Braču. Otok Brač je po dobio ime po jelenu koji ga je u prošlosti nastanjivao. Ima na otoku špilja koja čuva dokaze da jeleni nastanjivali otok. Najpoznatija plaža Zlatni rat nalazi se u mjestu Bol a godišnje je posjećuje velik broj turista. Posebna je po tome što ovisno o vjetru mijenja svoj oblik. Maslinici, vinogradi, borova šuma, te kamen karakteristike su ovoga otoka. Od bijelog bračkog kamena mnogo je toga izgrađeno.

Supetar

Supetar je smješten u uvali Sv. Petra po kojemu je dobilo mjesto ime i slovi za poznatu luku. Pogotovo jer ga ta luka veže sa gradom Splitom. Vožnja traje oko 50 minuta a ljeti stalno voze trajekti.  Najpoznatije plaže u mjestu Supetar su plaža Bili rat i uvala Banj. Uvečer prošetajte supetarskom rivom koja nudi brojne delicije u restoranima. Probajte domaće masline i limune koji se ovdje prodaju.

Supetar je jedno od najzanimljivijih turističkih mjesta na otoku Braču. Rezervirajte smještaj iz NOVASOL ponude i krenite u avanturu i razgledavanje otoka Brača. Iznad mjesta nalazi se ranoromanička crkva Sv. Luke koju možete razgledati, kao i ostale crkve te razgledati radove poznatog kipara Ivana Rendića iz Supetra. Još je jedna zanimljiva crkva, sa 35 metara visokim zvonikom koju vrijedi pogledati a to je crkva Marijina Navještenja. Jedna posebna zanimljivost je i supetarsko groblje jer ćete ovdje moći vidjeti mauzolej koji je djelo kipara Tome Rosandića.

Kuće i apartmani Supetar 

Potpuno opremljeni apartmani Supetar pružiti će vam bezbrižan odmor za vrijeme boravka na otoku Braču. Apartmani Supetar često se nalaze uz more ili u neposrednoj blizini mora, te ćete moći uživati u pogledu koji očarava. 

Supetar nudi odlične restorane, konobe, mjesta na kojima će u potpunosti uživati vaše nepce.  U restoranima uz more  možete uz šum valova probati najbolja dalmatinska jela i osluškivati priče domaćeg stanovništva koje će vam svjedočiti o načinu života otočana. U centru mjesta možete naći trgovine, banku i poštu te suvenirnice. Dok ste u Supetru svakako istražite i ostala mjesta na otoku Braču. Bol je najstarije naselje i najpoznatije po svojoj plaži Zlatni rat. Ako imate prilike dođite na plažu koje je prirodna atrakcija i koja će vas ostaviti bez daha. Krasi ju i borova šuma u kojoj možete potražiti hlad u vrelim ljetnim mjesecima. U mjestu Pučišće posjetite školu kamenoklesarstva koja je ljeti otvorena za razgledavanje.

Mjesto Milna barokno je mjesto isklesano u bračkom kamenu. Uvala mjesta je podijeljena na Panteru i Žalo no danas je tu marina u koju se usidruju brodovi. U prošlosti je Milna bila brodogradilište jedrenjaka. Mjesto Sutivan u ljetnim mjesecima nudi brojne manifestacije, klapske noći, koncerte, izložbe i slično.

Brač je divan otok sa predivnim plažama i prirodom koja će vas oduševiti. U ljetnim mjesecima pronaći ćete mnogo aktivnosti i sadržaja za aktivan odmor kako i za noćni provod. No, svakako ovo je idealan otok ponajviše za obiteljski odmor. NOVASOL u ponudi ima kuće za odmor sa bazenom, ograđenom okućnicom i brojnim sadržajima za odrasle i djecu. Kuća za odmor može vam biti polazišna točka za otkrivanje ovog divnog otoka. Popijte kavicu na terasi svoje kuće za odmor i nakon toga spustite se na jednu od predivnih plaža otoka. Dalmacija je regija koju morate jednom posjetiti!

Rezervirajte neku od kuća za odmor iz NOVASOL ponude i uživajte na otoku kojem ćete se htjeti vratiti. Vile, kuće i apartmani u Hrvatskoj čekaju na vas!