Bol na Braču | Vile, kuće i apartmani

Bol je omiljeno mjesto smješteno na sredini južne obale najvećeg otoka Dalmacije, Brača. Možda najpoznatija plaža Hrvatske, Zlatni rat, ono je na što većina nas pomisli kada se spomene Bol na Braču. Bol je puno više od toga i ako ga niste posjetili, krajnje je vrijeme da barem jedan odmor posvetite ovom pitoresknom gradiću. Oni koji su već bili u Bolu znaju zašto će ponovno otići na odmor u Bol. Nudimo vam apartmane i kuće za odmor u cijeloj Hrvatskoj bilo da tražite apartmane za romantičan odmor udvoje, kuće za obiteljski odmor ili velike vile za zajednički odmor više obitelji ili veće grupe prijatelja.

Slikoviti Bol

Slikoviti gradić koji uvijek gleda na jug jedno je od najljepših odredišta na Jadranu. Budete li odmor provodili ovdje, imate dobre izglede sresti estradne i sportske zvijezde svjetske klase. Sa sjevera mjesto štiti Vidova gora, najviši otočni vrh Hrvatske, dok se u smjeru istoka i zapada od središta Bola širi sunčana obala koja gleda na jug. Samo nekoliko minuta šetnje od središnje promenade s kamenim pročeljima starih kuća prema zapadu dovest će vas do najpoznatije plaže u cijeloj Hrvatskoj – divne šljunčane dine Zlatni rat. Zlatni rat oblikuju struje i valovi koji zapljuskuju šljunak na vrhu grebena koji se pruža pola pola kilometra u more. Zahvaljujući spomenutim pojavama i vjetrovima vrh praže mijenja oblik tako da ujutro „gleda“ na jednu, a poslijepodne na drugu stranu.

Bol - Zlatni rat

Osim prekrasne prirode koja okružuje mjesto ovdje možete vidjeti broja kulturna blaga. Počnite s razgledavanjem dominikanskog samostana koji se nalazi na tako lijepom položaju na kojem bi mu pozavidjele najljepše jadranske vile. U sklopu samostana se nalazi bogata arheološka zbirka. Prošećite gradićem s krasnim baroknim ljetnikovcima, župnom crkvom i rustikalnim kamenim kućama oko ljupkih malih trgova koje se naziva pjacetama.

Bol - Dominikanski samostan

Osim poznatih teniskih terena ovdje postoje mogućnosti za razne sportske aktivnosti na otvorenom, poput windsurfinga, vožnje biciklom, planinarenja i ronjenja. Nakon napornog dana na moru, obvezno dođite na večeru u neku od lokalnih taverni ili restorana, kušajte tradicionalne specijalitete otoka Brača i okrijepite se dalmatinskim vinom.

U Bol možete stići preko Supetra, krenete li trajektom iz Splita. Ako ne dolazite automobilom, čeka vas autobus u trajektnoj luci. Dolazite li s juga možete trajektom iz Makarske stići u Sumartin. Postoji i brza brodska vezna kojom možete otići u Split, ali i u Jelsu na lijepom otoku Hvaru.

Pretražite našu ponudu vila, kuća i apartmana za odmor u mjestu Bol na Braču i provedite odmor iz snova u Dalmaciji!

Bol - Šetnica