Odmor u Grčkoj

Grčka je poznata po svojoj gostoljubivosti i iznenadjujućoj svestranosti. Proputujte Mythos, doživite prošlost i gorske grebene Peloponeza sa jedne i romantične zalaske sunca u Saronskom zaljevu s druge strane.

Grčko otočje

Preko 6.000 otoka najrazličitijih veličina leže u Egejskom i Jonskom moru, od kojih je svega 4 procenta nastanjeno. Otoci raspolažu sa preko 7.500 kilometara obale, dakle dosta mjesta za uživanje u suncu i moru. Posvuda ćete naći kilometarske pješčane ili tipične crne, od vulkanskih stijena nastale plaže sa malenim i skrivenim uvalama. Mnoge plaže su označene ˝Plavom zastavom˝, što znači da imaju certifikat za izuzetno čisto more.

Ljubitelji športova na vodi, kao što su jedrenje, ronjenje, plivanje, skijanje na vodi, surfanje ,te paraglajding, naći će ovdje idealne uvjete i povoljan ˝vjetar u ledja˝. Arheološka blaga , koja se još mogu naći na mnogim otocima, svjedoče o povijesti Grčke i njene drevne kulture. Još i danas se ovo nasljedje čuva i oživljava u mnogim tradicijskim slavljima i svečanostima. Grčki otoci su veoma omiljeni kako medju Grcima tako i inozemnim gostima zbog svoje ugodne klime, blizine i optimalnih uvjeta na plažama i u vodi.

 

Grčka - zemlja gorja

Kada kažete Grčka - odmah pomislite na more i plaže, no udio od gotovo 78 procenata brdovitog terena svrstava Grčku ipak u brdovite zemlje. Postoji nekoliko glavnih brdskih poteza, jedan od njih je Pindos-gorje,koje prelazi u gorja Peloponeza i Krete. Olymp je najviše gorje u Grčkoj, čiji najviši vrh Mytikas doseže visinu od 2.917 metara. Upečatljiv je raznolik i šumom bogat krajobraz čija su prirodno zaštićena područja u većini slučajeva pretvorena u Nacionalne parkove. Iako je to teško zamisliti , ipak treba imati na umu i mnoga mjesta u brdskom regionu Grčke kao potencijalne destinacije za zimski turizam.

Klima

U Grčkoj vlada pretežito mediteranska klima sa blagim i jako vlažnim zimama, osobito na obali i vrućim i suhim ljetima. U unutrašnjosti se još i može desiti da padne snijeg, ali na obali je to odista rijedak slučaj.

Kuhinja

Grčka kuhinja je puno više od samog gyrosa, musake ili suvlakija. Njena raznovrsnost ima korjene koji sežu četiri tisuće godina unatrag u povijest, a prva kuharica uopće napisana je u Grčkoj 330 g. prije n.e..Naravno, neizostavno je pomenuti i izuzetna grčka vina. Vino je još od antičkog doba kontrolirano kroz stroge zakone o vinu i danas je to istinski užitak i dodatak svakom dobrom jelu. Stoga se i Vi prepustite tom užitku i obradujte svoje čulo okusa bogatom grčkom kuhinjom.

 

Bilo da rezervirate vilu, kuću za odmor ili apartman na Peloponezu, u pokrajini Chalkidiki, u Thessaliji ili na otocima Korfu ili Kreta : odmor, uživanje i sunce su zagarantirani!

 

Godišnji odmor u vili,kući za odmor ili apartmanu u ˝zemlji sunca i bogova˝