Zanimljivosti u Francuskoj

Francuska će zadovoljiti svačiji ukus i sve vaše želje, stoga nije ni čudo što je u 2016. godini ostvarila najveći broj turista na svijetu. Atrakcije, znamenitosti, baština, prirodne ljepote... ovdje smo izdvojili neke zbog kojih je Francuska poznata diljem Svijeta. No nemojte se zaustaviti ovdje jer o svakoj francuskoj regiji možete pročitati mnogo više na stranici te regije, a mjesta vrijedna posjeta u Francuskoj su zapravo nebrojena.

 

Picassov muzej u Antibesu na Azurnoj obali

Picasso je u nekadašnjem dvorcu Grimaldijevih, mjesnom muzeju Antibesa, 1946.godine otvorio svoj atelije. Kasnije je muzej nazvan Picassovim muzejem. Također su i umjetnici poput Alexandera Caldera, Maxa Ernsta, Germaine Richier, Anne und Patricka Poiriera i Fernanda Légera doprinijeli savršenstvu ovog muzeja. Muzej je otvoren svaki dan (ljeti je zatvoren ponedeljkom).

Vlak pinjola na Azurnoj obali

Krenite na povijesno putovanje starim parnim strojem koji je dobio ime po pinjolama borovog češera koji su služili za njegovo pokretanje. U ljetnim mjesecima vozi svakog vikenda od Nizze do Digne. Prolazi kroz ukupno 25 tunela i vozi preko više od 30 mostova. Ugodna vožnja traje 3 sata i mora se unaprijed rezervirati. Pročitajte više o Azurnoj obali i Francuskom Mediteranu.

Muzej Louvre u Parizu

Možda će Vas iznenaditi veličina Mona Lise, ali jednom kad stanete pred ovu svjetski poznatu sliku, osjetit ćete nešto sasvim posebno. Louvre krije još mnoga blaga, od egipatskog zlata, djela poznatih francuskih slikara do antičkih mramornih skulptura. Jedan dan nije dovoljan da bi se sve vidjelo. Muzej je otvoren svakim danom osim utorkom. Pariz administrativno pripada regiji Ile-de-France.

Samostan cistercita u Sénanquei u Provansi

U središtu polja lavande leži ovaj samostan, osnovan u 12.stoljeću. Ispunjen skladom i mirom očarava sve posjetitelje ovog osamljenog mjesta. Već 1989.godine, redovnici žive u ovoj opatijskoj zajednici. Samostan pripada značajnijim građevinama provansalskog romantizma. Samostan se može posjetiti tijekom čitavog dana, osim u ljetnim mjesecima, kada se može posjećivati samo u popodnevnim satima.

Planina Sainte-Victoire u Provansi

Posjetite zavičaj slikara Paula Cézannea i dopustite da Vas ovo jedinstveno mjesto očara. Nad crvenom zemljom izdižu se bijele stijene prema plavom nebu. Poznata je silueta ovih strmih stjenovitih zidova, zavičajnih planina Aix-en-Provencea, prije svega iz Cézanneovih slika. Zadivljen ovim prostorima, i Picasso je tu kupio dvorac, u Vauvenarguesi, gdje je i pokopan. Ovdje se nalazi i put koji vodi do samostana pored provansalskog križa Croix de Provence, odakle se pruža divan pogled. Provjerite što je još zanimljivo u Provansi.

Nacionalni morski centar Nausicaá¡ u Nord Pas-de-Calaisu u Boulogni

Najveći morski park Europe prikazuje bogat morski svijet, sa 34.000 bića u 4.5 milijuna litara vode, a sve nadopunjuju programi izložbi različitih tematika. Otvoren je svaki dan ( osim 25.12.). Pročitajte nešto više o regiji Nord Pas-de-Calais.

Katedrala Notre-Dame u Elzasu

Strazburska stolna crkva je najpoznatija povijesna građevina u čitavom Elzasu. Njena gradnja započinje u 12.stoljeću, a završava u 15.stoljeću. Sa vidikovca do kojeg vode 332 stepenice, pruža se zapanjujući pogled na grad i Elsass. Posebno su dojmljive rozete na zapadnoj fasadi. Također postoji i astronomski sat koji udara svaki dan u 12.30h. Katedrala je otvorena svaki dan.

Kula Fleckenstein u Elzasu

Kula Fleckenstein je nešto za sve ljubitelje kula. Ustoličila se na divovskim stijenama u Nordvogesenu već u 12.stoljeću. Odavde se puteljkom za šetnju može ići do susjednih ruševina Loewensteina i Hohenburga. Saznajte više o regiji Elzas i provjerite naše kuće i apartmane za odmor.