Aktivnosti i atrakcije Normandije

I Normandija je jedna Francuska regija čija je prošlost ispunjena događajima, koji se vide kroz znamenitosti u obliku građevina i starih gradova, dok priroda jednako očarava i stanovnike i posjetitelje. Stoga krenite u na putovanje u jednu od najzanimljivijih regija Francuske. Izdvajamo dio najpoznatijih atrakcija kako bismo Vam pomogli u planiranju Vašeg odmora u Normandiji, od samog početka i želimo Vam već sada ugodan i ispunjen odmor u vili, kući za odmor ili apartmanu iz naše ponude!

''Bungy-Jumping'' na viaduktu la Souleuvre

Ovdje dolaze ovisnici o adrenalinu, koji pred jedinstvenom kulisom uživaju u vrtoglavim skokovima na elastičnom konopcu.

Ženski samostan Sainte-Trinité

Uz muški samostan u susjednom mjestu Saint-Étienne, ženski samostan Sainte-Trinité obilježava romansku arhitekturu u Normandiji. 

Mont Saint Michel

Najprivlačnija točka turista iz cijelog svijeta jest stjenoviti otočić Mont Saint Michel. Otok je popularan zbog nastanjenog samostana benediktinskog reda, iz 11.stoljeća, koji je izvrstan primjerak srednjovjekovne arhitekture u Francuskoj. Od 1979.godine pripada UNSECO-voj kulturnoj baštini.

Tragovima Claudea Moneta

Vrt u Givernyu bio je dom svjetski poznatog slikara Claudea Monetau, gdje je živio i stvarao. Šetnjom kroz vrt možete otkriti jedan od motiva ili čak neki novi.

Raj za ljubitelje golfa

U Normandiji je na raspolaganju mnoštvo mogućnosti za igranje golfa. Ukupno ima 40 golf mjesta koji udovoljavaju različitim zahtjevima. Najstarije mjesto za igranje golfa je osnovano 1929.godine, Golf Barrière u Deauvilleu na obali Côte Fleurie.