Aktivnosti i atrakcije u Languedoc-Roussilonu

Sasvim je svjedeno jeste li naklonici sunca i plaža, posjetitelji povijesnih samostana i kula ili želite šetati jakobinskim putem. Regija Languedoc-Roussillon pruža neobično mnogo za otkrivanje. Kako bi vaš odmor u jednoj od naših vila, kuća za odmor ili apartmana bio ispunjen i zanimljiv, izdvojili smo neke od atrakcija i znamenitosti koje su zasigurno vrijedne Vašeg vremena na odmoru. Stoga isplanirajte Vaš odmor u ovoj regiji od samog početka i uživajte !!!

Montpellier

Glavni grad Languedoc-Roussillonsa Montpellier pripada najomiljenijim gradovima Francuske. Elegantne vile, renesansnog stila, ugodni ''caffe'' barovi, južnjačke atmosfere, omogućuju ovdje dobar život, bez svake sumnje. Zašto ne, onda barem odmor provesti ovdje? Kulturna baština sa modernom arhitekturom je savršeno isprepletena. Tijekom cijele godine održavaju se festivali i druge kulturne priredbe. A i gastronomska ponuda je izvrsna, stoga dođite i doživite ovaj grad na sredozemnoj obali.

Gelonne samostan u Saint-Guilhem-le-Desert

Gelonne samostan potječe iz 9.stoljeća i savršen je primjer arhitekture romantizma. Bez sumnje pripada najznačajnijim kulturnim i duhovnim centrima regije. U samostanu se nalazi bogato blago, koje je pripomoglo, da se ovaj samostan na putu prema Santiagu de Composteli, nađe na listi UNESCO-a.

Špilja des Demoiselles

Špilja des Demoiselles pripada najimpresivnijim znamenitostima ovog područja. Glavna dvorana ove špilje ima brojne potpornje, a zapanjuje gigantskim prostorom, visine od čak 45 metara i širine veće od 100 metara. Ljeti, hladan prostor špilje stvara ugodno okruženje. Špilja se nalazi nedaleko od kanjona Tarn i Corniche des Cévennes.

Park dinosaura u Mèzei

Park dinosaura nije namijenjen samo ljubiteljima dinosaura, to je najveći park takove vrste u Europi u kojem se mogu saznati informacije o prapovijesnim bićima našeg planeta, stoga krenite na putovanje u prošlost. Park je otvoren čitavu godinu.

Špilja de la Clamouse

35 kilometara udaljena od Montpelliera je i špilja spektakularnih stalaktita, u podnožju Larzec-Plateausa. U donjem Languedocu je to najveća špilja takove vrste, posebno poznati su njeni stalaktiti napravljeni od minerala aragonita.

Akvarij Cap D'Agde

U ovom akvariju ne nalaze se samo bića sredozemnog mora, već se mogu vidjeti i tropske ribice, koralji, morski psi i drugi stanovnici mora. 30 bazena sa svježom morskom vodom čine stanište, koje ne zaostaje za onim prirodnim. Nemojte propustiti ovaj jedinstveni show. Akvarij je otvoren kroz čitavu godinu.

Vodeni toranj ''Phare de la Méditerranée''

U nekadašnjem vodenom tornju nalazi se suvremeni centar za konferencije i seminare, koji posjećuju različite grupe. Toranj je visok 33,5 metara i sa staklene platforme pruža se prekrasan pogled kako na zaljev Golfe du Lion, tako i na unutrašnjost regije.

Kathedrale von Maguelone

Već u 6.stoljeću, ova katedrala je služila kao biskupsko sjedište. Kroz stoljeća su se u njoj odvijale razne nadogradnje. U 16.stoljeću, je biskupija prenesena u Montpellier, otkada ovdje često dolaze pape iz Rima. Danas katedrala služi kao centar za osobe s poremećajima u učenju. Katedrala se nalazi 4 kilometra zapadno od Palavasa, direktno na moru.