Korzika - aktivnosti i atrakcije

Na Korzici se može doživjeti puno više od plaža i uvala iz snova, blage klime i odlične hrane. Čitav niz znamenitosti i atrakcija vrijedne su otkrivanja. Neke od atrakcija smo i izdvojili, kako biste mogli Vaš odmor planirati od samog početka. Želimo Vam odmor iz snova, sa mnogo lijepih uspomena !

Bonifacio

Poseban doživljaj je grad-utvrda, Bonifacio, koji se uzdiže iznad mora na 60 metara visokoj litici. Svojim jedinstvenim položajem zaštićen je od vjetra i nepovoljnih vremenskih uvjeta, a bio je zaštićen i od nekadašnjih neprijatelja. Sa mnogih mjesta pruža se predivan i beskrajan pogled. Najbolje ćete doživjeti ovaj grad šetnjom kroz njegove uličice. Brojne trgovine i restorani, uvijek iznova mame posjetitelje.

San Michele de Murato

San Michele de Murato, je crkva posebnog izgleda zidova, s uzorkom table za igranje dame. Stoji samostalno na jednoj livadi uz cestu D5. Ovaj Božji dom, jedan od najljepših na otoku, krase predivne skulpture. Ukoliko se odlučite za posjet ovoj crkvi, isti će Vam se zasigurno isplatiti.

Tržnica - trg César Campinchi

Sve što Vam srce želi, naći ćete na tržnici na trgu u gradu Ajaccio. Trgovci će Vam rado dopustiti da kušate specijalitete Korsike. Tržnica je otvorena svakim danom ( osim ponedjeljkom ).

Sartène

Ovaj gradić ponad doline Rizzanèse pruža sasvim posebnu atmosferu Korsike, koju nigdje ne možete osjetiti u tolikoj mjeri kao ovdje. Iako je ovo živahan gradić, možete osjetiti pomalo mračnu atmosferu šetnjom kroz njegove uličice. U dijelu grada Borgo živjeli su siromašni, a u starom gradu živjeli su Ligurci. Gradske kuće građene su na strmim padinama i stoga izgledaju kao utvrde.

Filitosa

Koga zanima arheologija, obvezno mora razgledati arheološki lokalitet u Filitosi. 3000 godina su stara nalazišta, megalita, skulptura i sela iz neolitika. Ovo mjesto je pronađeno 40-ih godina i otada je otkriveno mnoštvo informacija o prijašnjem životu na otoku.

Porto

Porto je malo ribarsko selo u prekrasnoj uvali, u zaljevu Porto. Pripada UNESCO-voj svjetskoj kulturnoj baštini. Postao je omiljeno odredište za odmor, a posebno dojmljiva je igra svjetla i boja u uvali i prekrasan pogled koji se pruža na more i stijene.