Aktivnosti i atrakcije u Bretanji

Bretanja ima sve, što možete poželjeti za raznovrstan i zanimljiv odmor. Ne morate čitav odmor provesti izležavajući se na plaži, stoga smo izdvojili neke od atrakcija i znamenitosti ovog kraja. Od povijesnih građevina, antičkih mjesta, prekrasnih spomenika prirode do opuštajućih zabavnih parkova. Zasigurno će svaki član obitelji naći nešto za sebe. Želimo Vam opuštajuć i ispunjen odmor u Vašoj kući za odmor.

Quimper

Quimper je srce Bretanje i nekadašnji glavni grad Cornouaillesa. Posebno vrijedan posjeta je čudesan, povijesni stari grad sa katedralom Sv.Corentina. Katedrala leži u središtu, a izdaleka se vidi njen zvonik. Poseban je ulijevo nagnut kor, za što nema pravog objašnjenja. Vjerojatno se prilikom gradnje htjela izbjeći kapela s grobovima, koja je već postojala. Možda Vam ipak nedostaje još neko objašnjenje ? Otkrijte sami upravo posjetom ovom mjestu.

Megalitsko carstvo u Carnacu

Svjetski poznati su Megaliti s područja Carnaca. Sastoje se od granita koji se našao na obali. Nižu se u grupama Kerlescan, Menec i Kermario, a prvotno je ovdje postojalo više od 3000 kamena, koji su bili visoki i do 50 metara. Čitavo područje obuhvaća 8 kilometara dužine, od Crac'h Ria do Plouharnela.

Utvrda la Latte

Kod ovog mjesta, koji je poznat i kao dvorac Roche Goyon, radi se o kuli iz 13.stoljeća. Smješten je na rtu u zaljevu la Fresnayeu, općine Plévenon. Danas se često koristi kao kulisa za povijesne filmove.

Zabavni park Odet Loisirs u Elliantu

Ovaj park namijenjen je zabavi velikih i malih. Na ukupno 7 hektara nalazi se brdo za penjanje, brodovi za veslanje i pedalini, divovski tobogan sa 4 staze, trampolin i mnogo više. Veliko zemljište sa brdima i jezerom poziva na šetnje i opuštanje.

Svijet ptica u zaljevu Morbihan

Promatrajte rijetke močvarne ptice u močvarama i vlažnim ekosistemima zaljeva Morbihan. Posebno idealno mjesto za promatranje je „Centre nature“. Istovremeno se informirajte o životinjama i njihovom okruženju. Nepropusne cipele su preporučljive. Centar je otvoren od veljače do rujna.

Kupanje

Kao na sjevernom moru, vrijeme kupanja određuju morske mijene. Temperature vode sežu u lipnju od 16 do 18 °C, a u kolovozu do 20 °C. U zaštićenim uvalama, voda može biti čak i toplija. Zbog morskih mijena trebate se kupati samo u čuvanim područjima. Različite zastave ukazuju na moguće opasnosti poput morskih struja. Crvena zastava znači da je kupanje zabranjeno, jer nema nadzora, dok žuta zastava upozorava na vjetar ili morske struje, ali se kupalište ipak nadzire. Zelena zastava označuje područje bez opasnosti, koje se također nadzire.