Godišnji odmor u vili, kući ili apartmanu za odmor u zemlji tisuću jezera je lijek za tijelo i dušu. Gotovo nepregledna prostranstva, čist zrak, guste šume i naravno nebrojena jezera su karakteristična za Finsku i razlog su tomu da se sve više posjetitelja odlučuju potražiti i nalaze odmor u Finskoj. Pri tome je naravno odgovarajuća vila, kuća ili apartman za odmor idealno polazište za Vaš godišnji odmor !

U Finskoj se čini kao da su ubrzanost i stres svakodnevice stvar prošlosti, ovdje konačno možete naći duševni mir i vremena za obitelj, partnera ili se jednostavno posvetiti sebi. Pored mnogih jezera u unutrašnjosti zemlje Finsku krasi i prelijepa obala. Bilo gdje da ste u Finskoj, šuma i voda posvuda prevladavaju scenarijem. Pri tome i svaka oblast ima svoje karakteristike: bilo da je to divljina Laponije na sjeveru ili mnogobrojni maleni otoci na jugozapadu zemlje, uzavreli Helsinki ili pak tisuću jezera na istoku - Finska je u svakom slučaju zemlja raznolikosti.

Ali Finska nije poznata samo po prirodi i krajobrazu koji Vas ostavlja bez daha, već i po privrednom i tehnološkom napretku, što je svrstava medju vodeće zemlje Europe, a i raspolaže visokim životnim standardom.

Finska poznata i kao zemlja sauna

Unatoč privrednom i tehnološkom napretku Finci nikada ne zaboravljaju svoje tradicije. Najveća i najpoznatija medju njima je tradicija sauna. Finci se ˝znoje˝sada već dulje od 1.500 godina u više od dva milijuna sauna koliko ih je danas u zemlji i to im baš dobro prija. Čak se i djeca uvode i upoznavaju sa tom tradicijom, a nije rijedak slučaj da se i važni poslovi sklapaju u saunama. Stoga se i Vi kao gost neizostavno morate upoznati sa ovom tradicijom. Nema ničeg ljepšeg nego kada nakon ugodnog opuštanja u sauni skočite u osvježavajuće jezero, koje se možda nalazi upravo ispred Vaše vile , kuće ili apartmana za odmor.

Sunshine Coast i raj na snijegu

Jeste li znali, da zapadna obala Finske spada medju najsunčanije oblasti Sjeverne Europe. Kontinentalna klima omogućava hladne zime , ali i topla ljeta. Jugoistočna Finska ima ljeti najviše temperature u Skandinaviji, a pri tome zrak ostaje uvijek čist i ugodno svjež. Često i temperatura vode u jezerima i zaljevima prelazi 20 stupnjeva. Zima, koja u Finskoj može potrajati i pola godine, nudi na sjeveru idealne uvjete za zimske športove sa zagarantiranim snijegom. Čak i u travnju još vladaju idealni uvjeti, a i dani su u Laponiji tada već ponovno toliko dugi , da možete na pisti provesti i do 16 sati.

Zaintrigirali smo Vas? Onda nastavite čitati dalje, što to sve Finska još nudi. Uvjereni smo , da ćete brzo pronaći svoju destinaciju iz snova.

Dobrodošli u Finsku!