search

Zapadna Finska - vile, kuće i apartmani

Duge, pješčane plaže, romantični zalasci sunca na Bothnia zaljevu, živopisni gradovi sa bogatim kulturnim programom – sve to će te naći duž zapadne finske obale koja se proteže od Oulua na sjeveru preko Vaasa, pa sve do Pori na jugu. Dok se u gradu Vaasa može uživati u najviše sunčanih sati u zemlji, u privlačnom gradu Rauma na krajnjem jugu se može uživati u njegovim otocima i slikovitim svjetionicima Kylmäpihlaja.

Dakle, nema prepreka za odmor na plaži u Finskoj. Dok se u južnoj Europi tijekom ljetnih mjeseci nerado napuštaju klimatizirani hoteli ovdje se može pri ugodnim temperaturama ležati na suncu i stvarno uživati u ljetu.

Kako na cjelokupnoj finskoj obali tako i ovdje, ribolov igra značajnu ulogu. Svježu ribu možete kupiti na tržnici ili direktno u luci. Ili pak sami isprobajte svoju sreću i okušate se u ribolovu. Tko zna, možda i zagrize! Pojesti vlastiti ulov za večeru bi bio pravi zgoditak.

Gradovi

Grad Pori je biser finske zapadne obale te je na jugu smješten kako na moru tako i na rijeci istovremeno. Po ljeti se ovdje održava najveći Jazz festival u Europi, ali i sam grad je impresivan sa svojim starim kućama, šetnicama, parkovima i tržnicom.

Nedaleko se nalazi mjesto Yteri sa svojim dinama i prekrasnom pješčanom plažom koja je posebno pogodna za djecu. Dalje na sjeveru nalazi se sunčani grad Vaasa. Upoznajte privlačni i impresivni otok Replot gdje se nalazi najuže sjeverno podnožje Baltičkog mora između Švedske i Finske. Jedinstveni prirodni rezervati očekuju Vas na otocima Valsören i Mickelsören, čiji svjetionici stoje kao orijentir. Regija je također poznata po brojnim lječilištima u kojima se opuštaju i uživaju kako domaći stanovnici tako i turisti.

Na sjeveru leži studentski grad Oulu koji je sa 128.000 stanovnika najveći grad na sjeveru Skandinavije. Grad živi ne samo za znanje, istraživanje i visoku tehnologiju, nego i za umjetnost i kulturu. Prekrasni su i zalasci sunca na pješčanim plažama Nallikari, mjesta nedaleko od grada Oulu. Opustite se na odmoru u romantičnom raspoloženju.

Postoji beskonačno mnogo prekrasnih mjesta duž zapadne obale. Bez obzira na što se Vi odlučite, vile, kuće za odmor i apartmani će biti savršeno mjesto polazišta za sve dodatne sadržaje na Vašem odmoru.