Aktivnosti i atrakcije južne Finske

Južna Finska nudi široku paletu atrakcija i znamenitosti koje stvaraju raznolik i uzbudljiv odmor pun dojmova. Prekrasna priroda i povijesni gradovi imaju mnogo toga za ponuditi.

Helsinki

Glavni grad Finske nudi velik izbor zabave i zanimljivosti za sve posjetitelje te smo za vas izdvojili samo neke.

Željeznički kolodvor sagrađen 1916 godine lijep je primjer finske sececiee a osobito su upečatljiva dva diva sa svjetiljkama.

Predsjednička palača sagrađena 1818 godine te je kasnije služila kao rezidencija ruskoga cara. Danas je u rezidenciji smješten finski predsjednik.

Turku

Najstariji grad u zemlji sa mnogobrojnim povijesnim znamenitostima, 2011godine biti će glavni grad kulture koji svojim posjetiteljima nudi mnogobrojne atrakcije i znamenitosti. Tek nekoliko znamenitosti i atrakcija izdvojili smo za vas koje svakako treba posjetiti.

Dvorac Turku sagrađen u 13. stoljeću te predstavlja najstarije zidine u zemlji. U 16. stoljeću kada su vladali Herzog Johan i Katharina Jagellonica dvorac je predstavljen u najboljem izdanju.

Šetnja uz rijeku Aurajoki gdje su često usidreni mnogobrojni brodovi iz cijelog svijeta predstavlja pravo zadovoljstvo.

Vodeni park „Caribia“ svojim vodenim atrakcijama privlači svoje posjetitelje te je savršena alternativa za zabavu dok gradom vlada tmurno vrijeme.

Espoo

Drugi grad po veličini u Finskoj zbog svoje pomalo neobične slike koja se razlikuje od ostalih gradova veoma je zanimljiv svojim posjetiteljima. Posebnost grada je to što je grad smješten u gradu a osim toga grad ima još brojne posebnosti koje svakako vrijedi posjetiti.

Pravoslavnu crkvu Pyhittäjä Herman Alaskalaisen sagradili su 1998 godine pravoslavni svećenici i arhitekt Paul Hesse.

Grad Kauniainen, osnovan kao predgrađe Helsinkija 1906 godine a sada je potpuno obrastao grad Espoo te bez obzira na to djeluje kao neovisan grad.