search

Kuće za odmor Finska

Finska se naziva zemljom tisuću jezera, ali jezera u toj lijepoj zemlji ima gotovo dvjesto tisuća. Finska zastava se sastoji od plavog križa koji predstavlja jezera na bijelom polju koje predstavlja snijeg. To je zemlja dubokih šuma, bistrih jezera i prštavo svježeg zraka. Rezervirajte kuću za odmor, kuću na splavi ili apartman u Finskoj. Tako ćete imati najbolje ishodište za istraživanje ove skandinavske zemlje i njenih veličanstvenih krajolika, čudesne prirode i jedinstvene kulture. Doživite mir kakav zaslužujete na svom odmoru. Pregledajte našu ponudu smještaja za odmor u Finskoj koji se većinom nalazi u južnom dijelu države.

Kuće za odmor Finska

Apartmani Finska

Finci se penju na ljestvici najsretnijih ljudi na svijetu. Rezervirajte svoj apartman za odmor u Finskoj i otkrijte finsku ljubaznost i gostoljubivost. Kuće za odmor i ostali smještaj koji vam nudimo nalazi se u blizini atrakcija, ponuda aktivnosti i zanimljivosti. Odlična ideja je i izlet u glavni grad, pravu urbanu metropolu, Helsinki. Šetnja bilo kojim manjim finski gradom također će vam ponuditi onaj finski osjećaj koji će vas još više približiti razumijevanju i doživljaju života na finski način. Nešto sasvim suprotno bio bi posjet Laponiji, povijesnoj regiji koja se proteže kroz Norvešku, Švedsku, Finsku i Rusiju, a zauzima sjevernu trećinu finskog teritorija. Ta ogromna pokrajina možda je najbliže pravoj divljini koju možete doživjeti  na našem kontinentu. Tamo imate priliku vidjeti Ponoćno Sunce (od kraja svibnja do druge polovine lipnja), ali i sjevernu Polarnu svjetlost (aurora borealis), fenomen koji ne smijete propustiti dolazite li u Finsku u rujnu ili listopadu te veljači ili ožujku. U Laponiji se nalazi i Selo Djeda Mraza u općini i gradiću pod imenom Rovaniemi. Finska je odlična zemlja za odmor u svim godišnjim dobima.

Smještaj Finska

Smještaj Finska

Netko će odabrati ranu jesen, netko neko drugo godišnje doba u Finskoj, ovisno o tome što želite raditi na svom odmoru. Zapadne obale Finske na Botničkom zaljevu nude topla ljeta i blage te sunčane zime. Tu ćete pronaći ljupka ribarska sela i gradiće s odličnom ponudom divljeg ulova. Finska jezera idealna su ne samo za plivanje u sportove na vodi već i za ribolovce, male i velike. Nema zimskog sporta kojim se ovdje ne biste mogli zabaviti zimi – od klizanja, skijanja i daskanja preko adrenalinskih sportova do nordijskog skijanja i krpljanja. Naše kuće za odmor i apartmani tako se često nalaze blizu jezera da je to teško usporediti s nekim drugim odredištem u Europi. Čak i ako niste ljubitelj aktivnosti na otvorenom, romantična šetnja udvoje vam sigurno neće škoditi.

Finska odmor u gradu

Finska tradicija na odmoru

Kada netko spomene Finsku, mnogi prvo pomisle na saunu. To uopće nije pogrešno. U Finskoj postoji nekoliko milijuna sauna, svakako ima više sauna nego automobila. U Helsinkiju čak postoji restoran lanca brze prehrane koji ima saunu. Finci jednostavno obožavaju svoje saune i kažu da na kraju svega dolazi boravak u sauni. To je tradicija koja postoji već vise od tisuću i pol godina za koju neki tvrde da je ljekovita, a sad sigurnošću možemo reći da pomaže pri opuštanju. Navodno je običaj nakon sklapanja posla otići zajedno u saunu. Većina apartmana i kuća za odmor u našoj ponudi u Finskoj ponudit će vam tradicionalnu finsku saunu, a oni najhrabriji mogu nakon dobrog znojenja u njoj potrati i zaplivati u obližnjem jezeru za puni finski doživljaj. Jeste li znali da prosječni Finac potroši čak jedan kilogram kave mjesečno? Dakle, sauna, kava i lijepa priroda – što je tu za ne voljeti?

Finska priroda

Obiteljski odmor u Finskoj

Svaki ponosni Finac spomenut će vam Rovaniemi, rodno selo Djeda Mraza. Putujete li s djecom, zašto ih ne odvesti da upoznaju Djedičine vilenjake? Cijela obitelj će zasigurno uživati i stvoriti lijepe uspomene za cijeli život. Putujete li udvoje ili s prijateljima, zašto ne sjesti na saonice koje vuku sobovi ili psi? Svakako ne zaboravite kušati neke od tipičnih finskih specijaliteta poput: pulla (slatko pecivo s kardamomom koje se poslužuje uz kavu), karjalanpiirakka (pita s rižinim ili krumpirovim punjenjem) ili neke druge specijalitete s lososom i haringom. Oni hrabri kušati će Salmiakki – crni soljeni sladić. Zašto ne biste otišli na neki Heavy Metal koncert? Jeste li znali da je Finska zemlja s najviše metal bendova na svijetu? Ljubitelji hokeja ovdje će doći na svoje.

Sloboda kretanja u Finskoj

U Finskoj kao i većini ostalih skandinavskih zemalja imate pravo brati šumske plodove, poput bobica, gljiva, cvijeća i bilja, i slobodno se kretati prirodom pod uvjetom da ne ostavljate tragove. Važno je ne činiti štetu prirodi dok u njoj boravite i odnositi se prema njoj s poštovanjem. Ne zaboravite da će ona biti tu i kad vi odete, a nakon vas će doći brojni drugi kojima ovu prirodu ostavljamo u baštinu.

Rezervirajte kuću za odmor ili apartman u Finskoj, provedite najmirnije trenutke u sauni, okupajte se u jezeru, zabacite udicu i odmorite se kao nikad do sad. Finska vas čeka.

Finska putovanje