search

Sharm el-Sheikh – odmor na jugu lijepog poluotoka

Sharm el-Sheikh najomiljenije je i jedno od najdugovječnijih turističkih naselja u Egiptu. Dobri klimatski uvjeti tijekom cijele godine, prelijepe plaže i spektakularni koraljni grebeni samo su dio bogatog iskustva koje Sharm el-Sheikh nudi tisućama svojih posjetitelja svake godine. Izaberite pravu kuću ili apartman za odmor iz naše bogate ponude u Egiptu i provedite se u Sharm el-Sheikhu okruženi udobnošću i ljepotom mondenog ljetovališta.

Sharm el-Sheikh – omiljeno odredište Sinajskog poluotoka

Sharm el-Sheikh vjerojatno je najpopularnije ljetovalište Egipta, a osobito Sinajskog poluotoka. Nalazi se u nevjerojatno lijepom zaljevu kozmopolitskog šarma začinjenog susretom egzotičnog ozračja i suvremenih sadržaja na lijepim plažama – sve to čini Sharm el-Sheikh odličnim mjestom za odmor. Pregledajte našu ponudu kuća i apartmana za odmor u Sharm el-Sheikhu i izaberite upravo onaj smještaj koji vam odgovara. Nakon toga se možete samo opustiti i uživati u svojoj kući ili apartmanu.

Kuće i apartmani za odmor – Zaljev Naama

Zaljev Naama skriva sunčano turističko naselje, široke pješačke zone na čelu s prelijepom šetnicom koja navečer postane pravo središte zabave s klubovima, restoranima i barovima. Uz šarolik noćni život možete uživati u sportskim aktivnostima poput različitih vodenih sportova. Jedrenje, wind surfing i surfanje zmajem na raspolaganju su tijekom cijele godine. Naravno, odmor na obalama Sinajskog poluotoka ne bi ni pola onog što jest bez istraživanja podmorja s koraljnim grebenima i nevjerojatnim ribama. Ronjenje i izleti brodom mogu se rezervirati u samom mjestu. 

Stara tržnica – kuće i apartmani za odmor u Sharm el-Sheikhu

Najbolje mjesto za kupovinu u Sharm el Sheikh je stara tržnica (bazar). Tamo možete kupiti sve od suvenira do začina, od ćilima do antikviteta. Živahno ozračje i dinamično pregovaranje s trgovcima ostavit će vam ovo mjesto u lijepom sjećanju na odmor u Egiptu.

Prirodne plaže u turističkom naselju Dahab sjeverno od Sharm el-Sheikha

"Dahab" – u prijevodu s arapskog znači zlato – maleni je gradić i odredište koje je osobito omiljeno među roniocima i obiteljima koje žele provesti bezbrižan odmor. Samo 90 kilometara sjeverno od Sharm el-Sheikha nudi sve uvjere za odličan odmor pod egipatskim suncem na dugim pješčanim plažama. Mjesto je nekoć bilo beduinsko ribarsko selo, a danas je odredište broj jedan za ronilački turizam na Sinajskom poluotoku. Dahab je povećao svoju popularnost tijekom posljednjih godina, a pritom je uspio zadržati svoje opušteno ozračje. Uživajte u istraživanju lokalne tržnice u malenih trgovina kao i restorana i mirnih kafića uz obalu, a na kraju napornog sunčanja, kupanja i kupovanja, vratite se u svoju kuću ili apartman za odmor u Dahabu.

When to stay in one of our range of holiday homes in Egypt

Tijekom ljetnih mjeseci temperature u Sharm el-Sheikhu idu prilično visoko – više nego bilo gdje drugdje u Egiptu. Idealno za sve koji vole visoke temperature zraka i mora na godišnjem odmoru. No tijekom proljeća i jeseni vrijeme je ugodno i za one koji više uživaju u umjerenijim klimatskim uvjetima.

                      zima (prosinac - veljača) 19 °C

                      proljeće (ožujak - svibanj) 25 °C

                      ljeto (lipanj - kolovoz) 33 °C

                      jesen (rujan - studeni) 27 °C

Aktivnosti oko Sharm el-Sheikha – kanjon duge

Obvezno otiđite na izlet u najimpresivniju kamenu sinajsku pustinju u blizini Nuweibe. Kanjon duge leži približno 200 kilometara od Sharm el-Sheikha. Posjet ovom mjestu zahtjeva budnost, oprez i primjernu obuću, a sve to morate imati da biste sigurno razgledali kanjon u koji se spuštate. Radi se o ozbiljnom spuštanju i pješačenju koje traje približno jedan i pol sat. Kamene formacije svih boja, uski prolazi i igra svjetla će vas očarati. U Egiptu ovo mjesto vole nazivati „Egipatskim Grand Canyonom“.
 

Ronjenje u nacionalnom parku Ras Mohammed

Ras Mohammed je zaštićeno područje nacionalnog parka u Egiptu u južnom dijelu Sinajskog poluotoka sa Sueskim zaljevom na zapadnoj strani i Akapskim zaljevom na istoku. Nadaleko je poznat kao jedno od najboljih i najljepših lokacija za ronjenje u Crvenom moru, ako ne na svijetu. More ovog dijela Egipta poznato je po jedinstvenom podmorju, podvodnim krajolicima, nevjerojatnim koraljima i ribama svih boja i veličina.  Ronjenje s bocama ili bez njih može se organizirati i dogovoriti na licu mjesta