search

Marsa Matruh - lijepi sjever Egipta

Sredozemna obala Egipta uvijek je bila omiljeno odredište stanovnika glavnog grada, Kaira. U međuvremenu je ova atraktivna regija stekla svjetski ugled odličnog ljetovališta: od cateringa do ekskluzivnog životnog stila koji nude turistička naselja sa svojim apartmanima i kućama za odmor u Marsa Matruhu uz vrhunsku plažu. Osobito tijekom ljetnih mjeseci posjetitelji iz Europe i arapskih zemalja uživaju u svom odmoru na ovim lijepim obalama i blagoj klimi.

Odmor na sjevernim obalama Egipta – ali gdje?

Spomenuli smo da su nam žitelji Kaira otkrili sredozemnu obalu Egipta kao luksuzno odredište. Pronađite nadahnuće u našem izboru omiljenih odredišta za odmor u kojima NOVASOL nudi apartmane i kuće za odmor u Egiptu.

Marina El Alamein: Između Aleksandrije i Marsa Matruha leži lijepi lijepo mjesto Marina El Alamein. Mjesto je puno svjedočanstava povijesnih i političkih događanja u obliku spomenika i spomen-obilježja. Winston Churchill jednom je navodno rekao da je ovo mjesto s najboljom klimom na svijetu.

Marsa Matruh: Zaštićeno stijenama i s pješčanim plažama koje gledaju na otvoreno more Marsa Matruh pravo je rajsko odredište za miran obiteljski odmor daleko od gradova i vreve. Područje Marsa Matruh proteže se do granice s Libijom sa svojom čak 450 kilometara dugom obalom.

Ras el Hikma: Ovdje možete doživjeti odmor iz snova! Turističko naselje Mountain View na sjevernoj obali savršena je lokacija za luksuzan odmor.

Odmor na sjevernoj egipatskoj obali u mjestu Marina El-Alamein

Sunce i plaže ovog područja pravi su magnet za domaće i strane goste koji jednostavno ne mogu odoljeti  mjestu Marina Marina El-Alamein na sjevernim obalama Egipta. Brzim tempom nastaju nova luksuzna turistička naselja duž ove lijepe obale. Nova zračna luka u El-Alameinu omogućuje odličnu povezanost s europskim gradovima. Tijekom građevinskih radova 1986. u Marini El-Alamein otrivene su antičke ruševine. Radi se o značajnom i velikom nalazištu koje je ponudilo međunarodni interes jer se doista radi o spomenicima svjetskog značaja.

Kuće i apartmani za odmor u mjestu Marsa Matruh

Duge, bijele pješčane plaže poput Agibe i Gharam s kristalno bistrim morem ubrajaju se među najljepše obalne krajolike na svijetu. Postoji legenda je čak Kleopatra voljela plivati u mirnim vodama Marsa Matruha. Stvorite sami svoje legende i zaplivajte ovim divnim morem. Zbog različitih dubina boja mora se mijenja od plave do zelene, a to je samo jedan detalj ovog prekrasnog podmorja koje skriva bregove, doline i raznobojne ribe. Idealno vrijeme za odmor su mjeseci svibanj i rujan, budući su tada temperature idealne za sve aktivnosti. Tijekom zimskih mjeseci temperature se kreću oko 14 °C.

Turističko naselje Ras el Hikma – apartmani na sjevernoj obali Egipta u luksuznoj oazi čiste udobnosti

Maleno beduinsko selo približno 50 kilometara istočno od Marsa Matruha i duga pješčana plaža prvi su susjedi turističkog naselja Mountain View na sredozemnoj obali Egipta. Radi se o jednoj od najekskluzivnijih ljetovališta u cijelom Egiptu i doista je prava oaza luksuza. Usporite i dozvolite si trenutak predaha bez buke i vreve u ovom idiličnom okruženju.

Odmor na sredozemnim obalama Egipta – gdje će vam se ispuni sve želje!

Primijetit ćete da arhitektura odražava grčki utjecaj u bojama i stilu Santorinija: bijele fasade i plavi prozorski okviri. Opremljenost ovih kuća odgovara visokom standardu ne samo interijera već i eksterijera. Uz to ovo otmjeno turističko naselje nudi zabavne sadržaje poput teniskog terena, wellness centra i kluba. Dodatni sadržaji od usluga praonice do ambulantne klinike također su na raspolaganju gostima turističkog naselja.

Idealan obiteljski odmor u turističkom naselju u Ras el Hikmi

Roditelji koji se žele opustiti i odmoriti  dok se njihova djeca slobodno zabavljaju to mogu i doživjeti na svom odmoru u turističkom naselju Mountain View, jer se na to posebno mislilo: pješačke staze i put do plaže sasvim su sigurni za kretanje jer se radi o isključivo pješačkoj zoni. Ovdje nema straha od naleta automobila. Na moru je napravljen umjetni otok koji razbija valove i čini plićak idealnim za opušteno igranje. Ne samo na plaži nego i na bazenima na sve pazi budna spasilačka služba. Tako se roditelji mogu ipak malo opustiti i dozvoliti djeci da se bezbrižno igraju.

Ugodne temperature na sjevernoj obali Egipta u svako doba godine

U onom što mi nazivamo ljetnim temperaturama na sjevernoj obali Egipta možete uživati gotovo cijele godine. Prosječne temperature čak i tijekom proljeća i jeseni nude mogućnost kupanja u Sredozemnom moru nedaleko vaše kuće ili apartmana za odmor na sjevernima obalama Egipta.

  • Zima (prosinac - veljača) 14 °C
  • Proljeće (ožujak – svibanj) 18 °C
  • Ljeto (lipanj – kolovoz) 25 °C
  • Jesen (rujan – studeni) 22 °C