search

Egipat, nezaboravno putovanje!

Egipat nije još samo jedna sunčana destinacija, on je jedna od omiljenih destinacija baš zato što ne nudi samo sunce i more, već drevnu i utjecajnu kulturu, koja s razlogom privlači tisuće posjetitelja.

Pomalo tajnovit i svakako očaravajući, Egipat vam nudi smještaj koji će potpuno zadovoljiti sve vaše potrebe i želje. Putem NOVASOLa nećete biti samo djelić masovnog turizma, moći ćete sami odabrati svoje dnevne ciljeve i istražiti Egipat po svojem ritmu i vlastitim željama. Doživite drevne piramide, susretnite se s devama, osjetite vrućinu pustinje i osvježite se u kristalno čistom moru.

NOVASOLova usluga+ u Egiptu  

No, u Egiptu nećete biti posve prepušteni sami sebi, jer vam je ovdje na raspolaganju usluga NOVASOLa 24 sata na dan. Posebno za Egipat, razradili smo paket usluga kako biste se osjećali nesputano na odmoru, ali i zbrinuto u slučaju potrebe. Ove ćete usluge moći koristiti na licu mjesta:

  • Svi su objekti provjereni od strane naših partnera i kategorizirani po europskim standardima.
  • Preporučamo vam uslugu Welcome & Transfer-Service naših kolega koji će Vas dočekati na aerodromu i odvesti u vaš smještaj.
  • Ukoliko odaberete uslugu transfera putovati ćete u vozilima koji su namijenjeni manjim grupama te se mogu rezervirati i samo 24 sata prije polaska, bez troškova rezervacije
  • Na raspolaganju ćete imati naše kolege koji će vas razumjeti i koji razumiju zemlju u kojoj ste na odmoru, njihove običaje i tradiciju, 24 sata na dan.
  • Izlete možete rezervirati i prije polaska ili za vrijeme boravka po navedenim cijenama.

 

Egipat – fantastična klima

Egipat je jedno od omiljenih odredišta i zbog svoje ugodne klime koja ovdje vlada veći dio godine. Dok se ovdje mučimo sa zimom i vlagom, tamo se izležavaju na pješčanim plažama i kupaju s tropskim ribicama. Ali doživjet ćete puno više od toga.

Istražite povijesno blago Egipta

Već 5.000 godina pr.Kr. javljaju se u Egiptu kulturni spomenici a niti tisuću godina nakon toga Egipćani koriste slikovno pismo. Povijest Egipta prepuna je događanja, a njegovi likovi poznati su diljem svijeta; faraoni, bogovi Ra, Horus, Set, Oziris i mnogi drugi zaslužni su za gradnju vjerovanje u zagrobni život i gradnju piramida. Tjedan dana u Egiptu svakako je premalo za upoznati se s ovim čudesnim pričama i za spoznati sve tajne drevnih Egipćana, ali svakako ćete dobiti uvid u ono najosnovnije. U 1. st.pr.Kr. i Rimljani su pokazali svoj interes za Egipat, ali i za prekrasnu Kleopatru. Mnogo ste mogli i vidjeti u filmovima, ali ono što ćete vidjeti u živo, premašiti će sva vaša očekivanja. Egipat je destinacija koju svatko barem jednom mora posjetiti. A sada je idealna prilika.

Sredozemno more i Crveno more – nezaboravan spoj za idealno putovanje

Dva su mora koja okružuju Egipat; Crveno more, koje već desetljećima privlači ronioce i posjetitelje zbog fantastičnih plaža i bogatstva morskog dna, te Sredozemno more izuzetno cijenjeno posebno od strane stanovnika Kaira. Kraj Crvenog mora smjestila su se poznata odredišta kao Hurghada i manje naselje Port Safaga, El-Quseir i Marsa Alam sa golf terenima, kinima na otvorenom i bogatim noćnim životom. Na Sredozemnom moru među mnogim mjestima istaknuli su se El-Alamein i Marsa Matruh, također omiljene mete posjetitelja iz cijelog svijeta. Na dijelu Egipta koji pripada azijskom kontinentu, također ćete pronaći smještaj u famoznom Sharm el-Sheikhu. Kuće i apartmani udobno su i komforno opremljeni, sa svim odličjima europskog komoditeta, no ono što vam se nudi izvan smještaja, ne možete pronaći u Europi.

Pustinja koja zauzima veliki dio zemlje stigla je gotovo do turističkih središta na obali. Stoga je posjet pustinji jedan od doživljaja koji morate isprobati. Izleti u pustinju potpuno su sigurni, a osim vožnje dinama na squadovima ili devama, susresti ćete možda beduine, pustinjske životinje, naići na fantastične oaze, zbog kojih ćete se prisjetiti riječi fatamorgana.  Zalazak sunca u pustinji ostati će vam zauvijek u sijećanju.

Rijeka Nil, sfinge, piramide, Dolina kraljeva, hramovi i gradovi poput Kaira, odredišta su koja ćete teško moći preskočiti na vašem putovanju Egiptom. Egipat je velika zemlja a mnogo je zanimljivosti koje treba posjetiti. Pokušajte uskladiti potrebu za ljenčarenjem na plaži sa željom da sve vidite i rezervirajte vaš boravak u trajanju od barem dva tjedna, a znamo da ćete žaliti kad budete odlazili.

Ljubaznost prema gostima dio je egipatske kulture

Egipćani su jednostavno ljubazan narod kod kojih ćete se osjećati dobrodošlo. Rado će Vam ponuditi pomoć ako ste naišli na problem, bez obzira da li ste pomoć zatražili. Isto tako, ako ste pozvani na večeru, nemojte pojesti zadnji zalogaj s tanjura osim ako ne želite još jedan tanjur, a domaćine ćete ovdje teško moći odbiti u namjeri da vas dobro nahrane domaćim specijalitetima.