Aktivnosti i atrakcije na otoku Rømø i okolici

Rømø i okolica bude mnoštvo aktivnosti od godišnjeg Festivala zmajeva prvog vikenda u rujnu do „Hjelmsted Oldtisparka“ (park starine), samo 15-ak km udaljenog od Rømøa gdje je u obliku prapovijesnih aktivnosti kao što su npr. gađanje lukom i strijelom i rimski katapulti oživljeno Željezno doba.

Na otoku Rømø naći ćete i maleni zabavni park Rømø Sommerland s 50-ak veselih atrakcija među njima i vodenu prugu.

Od Rømøa se vozite samo približno 45 minuta do parka Sommerland Syd s više od 80 atrakcija među njima i najveći vlak smrti u Europi - Tornado!

Legoland i Givskud Zoo se nalaze unutar naviše 1,5-satne vožnje, a u Ribeu i okolici, samo 30-ak minuta od Rømøa, nalaze se „Ribe Vikingecenter“ (vikinški centar) i „Museet Ribes Vikinger“ (Muzej ribeških Vikinga).

Givskud Zoo

Poput prozora prema prirodi, Givskud Zoo omogućuje kontakt sa divljim životinjama s 5 kontinenata. Mnoge životinje poznate tek iz dokumentarnih filmova o životinjama, mogu se ovdje zapravo sresti. Osjetite njihovu snagu i veličinu, koja se kroz ekran televizora ne može u tolikoj mjeri osjetiti.

Givskud je započeo 1969. godine kao park lavova, te je prve godine imao samo lavove, a s vremenom je dobivao sve više životinja i danas tu živi više od 120 različitih životinjskih vrsta.

Kroz park se možete voziti vlastitim automobilom ili safari-busom.

Legoland

U Legolandu u Billundu ćete doživjeti brzinu, opuštanje i veoma otkačene mogućnosti za zabavu. I odrasli i djeca mogu osloboditi svoju maštu, kreativnost i uživati u igri, učenju i otkrivanju. Letite na krilima kreativnosti dok se igrate, učite i otkrivate. Vitezovi u oklopima, gusari, opasni kauboji, divlji indijanci... Ukratko: najbolje mjesto za obitelj, za igru i velikih i malih, gdje se uvijek događa nešto novo i uzbudljivo!

Muzej ribarstva i pomorstva u Esbjergu

Muzej ribarstva i pomorstva ima površinu od 14.000 m², podijeljenu na izložbene prostore iz područja ribarstva, pomorstva, izložbenog djela na otvorenom, ali akvarija sa slanom vodom i posebnog akvarija sa tuljanima i drugo. Ovdje možete upoznati povijest pomorstva Muljevitog mora (Wattensmeer), vidjeti različite morske životinje i saznati mnogo toga o ribolovnoj povijesti ovog kraja.

Sommerland Syd

Sommerland Syd je najveći zabavni park južnog Jutlanda, sa više od 84 zabavne atrakcije za čitavu obitelj. Između ostalog tu je i strašni divovski tobogan Danske, ogroman vodeni park sa 20 vodenih tobogana i velikim područjem bazena. U zabavi mogu uživati i veliki i mali, a na raspolaganju je karting, moto-cross i moon-automobili. U takozvanom Safarilandu možete sresti King Konga ili Tarzana, a u Zemlji gusara se možete ukrcati na gusarski brod i boriti se preko visećeg mosta.

Kupovina

U Arrild Feriebyu i malim selima u blizini područja s kućama za odmor naći ćete manje trgovine sa živežnim namirnicama. Osobito tijekom ljetnih mjeseci živahni trgovački centar „Lakolk Butikcenter na zapadnom dijelu otoka vam stoji na raspolaganju. Ovdje ćete naći velik broj specijaliziranih trgovina za modu i umjetnost te naravno restorane i kafiće. Na otoku ima mnogo malih supermarketa od kojih su dva otvorena tijekom cijele godine.

U Skærbæku, 15-ak kilometara od Rømøa, isto tako ćete nači mnogo manjih trgovina i poznate supermarkete. U Ribeu i Tønderu možete kupovati u pješačkoj zoni s pojedinačnim trgovinama, no u blizini ćete naići i na velike supermarkete.

Dobro je znati...

”Rømø lys”: napravite svijeću svojim rukama i svedočite čudesnom stvaranju ovog prekrasnog i starodavnog zanata.

Posjetite najveću skandinavsku božićnu izložbu u Staroj ljekarni („Det gl. Apotek“) u Tønderu.

Dan tržnice u in Ribeu: svake srijede tijekom ljetnog razdoblja.

Osobitosti

Na jugu se nalazi grad Højer koji je poznat po svojoj kobasici Højer Pølser. Højer Pølser je smatra osobitom delikatesom ovog područja.

Uživajte u na svom odmoru u Danskoj!