Atrakcije na Fynu i u blizini

Fyn u Danskoj nudi pregršt aktivnosti za cijelu obitelj. Uz poznate znamenitosti kao što je dvorac ”Egeskov Slot” (Egeskov Schloss), Odense Zoo i kuća Hans Christian Andersena, nudi se još mnogo manje poznatih atrakcija, ali jednako privlačnih.

”Den Fynske Landsby” - selo Fyna, Vodeni park u Nyborgu, Frydenlund - park ptica u Tommerupu, Muzej umjetnosti i Danski željeznički muzej u Odenseeu i još štošta. Posjetiteljima su na raspolaganju brojni muzeji, parkovi, a nije daleko ni Legoland i glavni grad Kopenhagen.

Odense Zoo

U Odenseu ćete vidjeti mnoge životinje iz cijelog svijeta u neposrednoj blizini. Upoznajte razigrane čimpaze ili veličanstvene lavove, dugonoge žirafe, elegantne tigrove i mnogo, mnogo više...

LEGOLAND®

U Legolandu u Billundu ćete doživjeti brzinu, opuštanje i veoma otkačene mogućnosti za zabavu. I odrasli i djeca mogu osloboditi svoju maštu, kreativnost i uživati u igri, učenju i otkrivanju. Vitezovi u oklopima, gusari, opasni kauboji, divlji indijanci... ukratko najbolje mjesto za igru i velikih i malih, gdje se uvijek događa nešto novo i uzbudljivo!

Mogućnosti kupovine

U području gdje se nalaze kuće za ljetni odmor, mogu se naći manje trgovine sa namirnicama, od kojih su neke otvorene samo ljeti. Najbliži veći grad je Middelfart, u kojem se nalaze ''shopping'' ulice i brojne trgovine. Veći supermarketi su u Føtexu (Kløvervej 10-14, 5500 Middelfart, Brønnersvej 1, 5600 Fåborg Superbrugsen - Østergade 74, 5610 Assens, SuperBest - Strandvejen 1, 5450 Otterup).

Mjesne posebnosti

  • Lokalno pivo koje se proizvodi u pivovari Refsvindinge, najmanjoj pivovari Danske, od 1885.godine
  • ”Brunsviger” nacionalno jelo Fyna
  • Specijalitet otoka Fyna je ”Rygeost” ili ”Røgeost” - dimljeni sir
  • Pravi grijeh je čokolada iz Summerbirda, tvornica čokolade u grada Assensu, na zapadu Fyna, nudi delikatese za istinske znalce i dostupna je samo u odabranim trgovinama