Atrakcije na otoku Fanø i u blizini

Osim godišnjih događaja, kao što je Festival papirnatih zmajeva zadnjeg vikenda u lipnju i Dana otoka Fanøa drugog vikenda u srpnju, Fanø ima jedinstveno golf igralište u Danskoj i Europi, u blizini kojeg se nalazi vrlo dobro opremljeno kupalište.

U mnogim mjestima ovog otoka su moguće sportske aktivnosti poput tenisa, odbojke na plaži, mini-golfa i kuglanja.

Samo kratkom trajektnom vožnjom dolazi se do grada kulture Esbjerga, sa mnoštvom znamenitosti i atrakcija, između ostalih je i Muzej ribarstva i pomorstva, te plivački stadion Danske, a tek sat vremena vožnje od Esbjerga udaljen je i Legoland i Givskud Zoo.

LEGOLAND

U Legolandu u Billundu ćete doživjeti brzinu, opuštanje i veoma otkačene mogućnosti za zabavu. I odrasli i djeca mogu osloboditi svoju maštu, kreativnost i uživati u igri, učenju i otkrivanju. Vitezovi u oklopima, gusari, opasni kauboji, divlji indijanci... ukratko najbolje mjesto za igru i velikih i malih, gdje se uvijek događa nešto novo i uzbudljivo !

 

Givskud Zoo

Poput prozora prema prirodi, Givskud Zoo omogućuje kontakt sa divljim životinjama sa 5 kontinenata. Mnoge životinje poznate tek iz dokumentarnih filmova o životinjama, mogu se ovdje zapravo sresti. Osjetite njihovu snagu i veličinu, koja se kroz ekran televizora ne može u tolikoj mjeri osjetiti.

Givskud je započeo 1969.godine kao park lavova, te je prve godine imao samo lavove, a s vremenom je dobivao sve više životinja i danas tu živi više od 120 različitih životinjskih vrsta.

Kroz park se možete voziti vlastitim automobilom ili safari-busom.

Istočni Jutland - 20 kilometara sjeverozapadno od Vejlea

Muzej ribarstva i pomorstva - Esbjerg

Muzej ribarstva i pomorstva ima površinu od 14.000 m², podijeljenu na izložbene prostore iz područja ribarstva, pomorstva, izložbenog djela na otvorenom, ali akvarija sa slanom vodom i posebnog akvarija sa tuljanima i drugo. Ovdje možete upoznati povijest pomorstva Waddenskog mora, vidjeti različite morske životinje i saznati mnogo toga o ribolovnoj povijesti ovog kraja.

 

Mogućnosti kupovine

Na Fanøu se nalaze mnoge trgovine namirnica, većina je otvorena tijekom cijele godine. U Nordbyu možete kupovati u mnogim manjim trgovinama, a kratkom trajektnom vožnjom doći ćete do Esbjerga, gdje ćete naći ulice sa mnogo trgovina.

Crkveni koncerti

Kao i na mnogim drugim danskim otocima i na Fanøu je očuvana crkvena tradicija, a poseban doživljaj su crkveni koncerti koji se održavaju u dvjema tamošnjim crkvama.

Mjesne posebnosti

Stanovnici sa Fanøa su se dugo vremena samoopskrbljavali na mnogim područjima, a posebno visoko kotira njihova vunena odjeća i janjetina.