Aktivnosti i atrakcije na otoku Alsu

Universe je odista velika atrakcija na Alsu, zabavni park van svakog očekivanja. Ali nedaleko Alsa se nalaze i druge danske atrakcije, kao što su Legoland, Givskud Zoo i Sommerland Syd.

”Sønderborg slot” (Dvorac Sonderborg) je uvijek vrijedno posjetiti, kao i ”Gendarmstien” (Žandarmerijsku stazu). U blizini se nalazi i ljetna rezidencija danske Kraljevske obitelji - Gråsten Slot. Športski centar Nord-Als (Das Nord-Als Idrætscenter (Sportcenter) u Nordborgu nudi aktivnosti za cijelu obitelj u kome možete uživati u velikom zatvorenom bazenu, kuglani, ili se opustiti igrajući badminton ili tenis. Mnoge NOVASOLove vile, kuće za odmor ili apartmani imaju akciju ”slobodan ulaz u vodeni park” što znači da Vi kao gost u vili, kući za odmor ili apartmanu imate besplatan ulaz u bazen u Nord-Als Športskom centru.

Als je takodjer ˝raj na zemlji˝ za ljubitelje golfa koje tamo očekuju dva dobra golfska terena : Nordborg Golfclub i Alssund Golfclub.

Legoland

U Legolandu u Billundu Vas očekuju brzina, napetost i najludje stvari. Da, to je Legoland. Mjesto u kome i odrasli postaju ponovno djeca i puštaju si mašti na volju. Ovdje je kreativnost u punom zamahu i tu ćete susresti vitezove u oklopima, pirate, opasne kauboje, divlje Indijance i još mnogo toga. Ukratko:Najzabavnije igralište za cijelu obitelj. I ono najbolje: Uvijek se dešava nešto novo i uzbudljivo u Legolandu.

Givskud Zoo

Poput prozora u svijet prirode Givskud Zoo nudi bliski kontakt sa divljim životinjama sa pet kontinenata. Mnoge od tih životinja ste vidjeli samo na filmovima, ali tu ih možete vidjeti i doživjeti uživo u svoj njihovoj veličini i snazi, osjetiti njihov dah, dakle sve one stvari koje Vam ravni ekran ne može u potpunosti dočarati.

Givskud je u početku 1969 g. bio park lavova i prvih godina ste tu mogli vidjeti samo lavove. Vremenom je park rastao u svojoj ponudi i danas se tu može vidjeti preko 120 različitih životinjskih vrsta.

Ovdje možete doživjeti pravi safari bilo da se vozite osobnim automobilom ili pak safari autobusom obilazite park.

Universe

U Universe Vas i Vašu obitelj očekuje veseo, zabavan ali ujedno i dan u kome ćete dosta toga naučiti.Ovaj Znanstveni park je pun prirodnih fenomena, zadivljujuće tehnike i zabavnih aktivnosti. Ovdje cijela obitelj može provesti zabavan i inspirirajući dan i dosta toga naučiti o silama prirode, neobičnom svijetu znanosti i tehnike, koja nam svaki dan olakšava život. Ali zabava je potpuna kada se i vi sami uključite, jer istinski zabavno podstaje tek onda kada koristite Vaše tijelo i duh u najljepšem skladu. Cilj parka je da oduševi djecu i omladinu i pobudi interes za tehnologiju i znanost. Dakle , posjetom Universeu ćete na prirodan način proširiti Vaša znanja o prirodi, tehnici i znanosti.

Sommerland Syd

Sommerland Syd je najveći zabavni park na području Južnog Jütlanda sa više od 84 uzbudljivih atrakcija za cijelu obitelj. Ovdje ćete izmedju ostalog naći najuzbudljiviji tobogan u Danskoj, ogroman vodeni park sa 20 vodenih tobogana i velikim bazenom. U zemlji akcije Vas očekuju Gokarts, Motorcross i Tiger Mooncars, što predstavlja pravi užitak kako za velike tako i za male goste. U zemlji safarija djeca će susresti Tarzana i King Konga, dok u zemlji pirata će se moći popeti na piratski brod i boriti se na visećem mostu.

Trgovine

Posvuda ćete naći male trgovine sa osnovnim životnim namirnicama, dok za veću kupnju se preporuča odlazak u Nordborg na sjeveru ili Augustenborg i Sønderborg na jugu. U Sønderborgu čak postoji i jedna cijela ulica samo sa trgovinama i supermarketima, kao i trgovinskim centrima. U unutrašnjosti ćete kupnju najbolje obaviti u Gråstenu i Sønderborgu.