Obiteljske aktivnosti i atrakcije Danske

Joboland - Brændegårdshaven

Učinite svoj dobar dan na odmoru u Danskoj još boljim, u Jobolandu - Brændegårdshaven, u srcu Bornholma, gdje se nalazi mnoštvo mogućnosti za velike i male, između ostalih i park životinja, park za penjanje i vodeni park.

Bornholm – Svaneke

Legoland

U Legolandu u Billundu ćete doživjeti brzinu, opuštanje i veoma otkačene mogućnosti za zabavu. I odrasli i djeca mogu osloboditi svoju maštu, kreativnost i uživati u igri, učenju i otkrivanju. Vitezovi u oklopima, gusari, opasni kauboji, divlji indijanci... ukratko najbolje mjesto za igru i velikih i malih, gdje se uvijek događa nešto novo i uzbudljivo !

 

Jütland - Billund

Givskud Zoo

Poput prozora prema prirodi, Givskud Zoo omogućuje kontakt sa divljim životinjama sa 5 kontinenata. Mnoge životinje poznate tek iz dokumentarnih filmova o životinjama, mogu se ovdje zapravo sresti. Osjetite njihovu snagu i veličinu, koja se kroz ekran televizora ne može u tolikoj mjeri osjetiti.

Givskud je započeo 1969.godine kao park lavova, te je prve godine imao samo lavove, a s vremenom je dobivao sve više životinja i danas tu živi više od 120 različitih životinjskih vrsta.

Kroz park se možete voziti vlastitim automobilom ili safari-busom.

Istočni Jutland - 20 kilometara sjeverozapadno od Vejlea

BonBon-Land

Bon-Bon Land je zabavni park kao nijedan drugi, čudnovat, neobičan, zabavan i sasvim otkačen. Ono što ćete tu vidjeti i doživjeti, nećete vidjeti nigdje drugdje. Neobični karakteri zahtijevaju smisao za humor kako bi ih razumjeli, te ukoliko budete otvorenog duha, pomalo uvrnuti likovi će vas oduševiti. Na raspolagajnu je preko 60 različitih zabavnih vožnji i atrakcija, poput cirkusa i različitih programa, ali i brojnih restorana u kojima će svatko naći svoje omiljeno jelo. Oduševit će i odrasle i djecu i osigurati štošta za pamćenje.

 

Seeland - Næstved - Holme-Olstrup

Djurs Sommerland

7 čarobnih tematskih polja u Djurs Sommerlandu dočekat će vas sa više od 60 zabavnih atrakcija. Možete jahati krajolikom divljeg zapada, susresti divlje bizone i indijance, uživati u klizanju divovskim toboganom ''Thors Hammer'', uživati u raftingu i pedaliranju, uživati u kupanju u havajskom ozračju, voziti se na obiteljskom biciklu, skakati na trampolinu ili među tisućama šarenih lopti, pa i oni najmlađi sa svojim roditeljima mogu isprobati mnoga čudesa u zemlji Liliputa. Djur Sommerland uistinu nudi beskrajnu zabavu za sve članove obitelji.

 

Sjeverni Jutland- Nimtofte - između Randersa i Grenå

Odense Zoo

U Odenseu ćete vidjeti mnoge životinje iz cijelog svijeta u neposrednoj blizini. Upoznajte razigrane čimpaze ili veličanstvene lavove, dugonoge žirafe, elegantne tigrove i mnogo, mnogo više...

 

Fyn – Odensee

Knuthenborg safari-park

U Knuthenborg safari-parku doći ćete vrlo blizu životinjama sa različitih kontinenata. Vlastitim autom se možete voziti među zebrama, žirafama, tigrovima, klokanima, majmunima i nosorozima, te osjetiti dio afričke savane.

 

Lollland – Bandholm

Sommerland Sjælland

U Sommerlandu Sjælland na raspolaganju je zabava za čitavu obitelj, mladenačka atmosfera, karting i brzi brodovi i mnoge druge aktivnosti unutar 6 tematskih parkova - Amazona, Plava Laguna, Miniland, Piknikland, Zemlja utrka i divljine, ali i vodeni park.

 

Seeland – Nykøbing

Muzej ribarstva i pomorstva u Esbjergu

Muzej ribarstva i pomorstva ima površinu od 14.000 m², podijeljenu na izložbene prostore iz područja ribarstva, pomorstva, izložbenog djela na otvorenom, ali akvarija sa slanom vodom i posebnog akvarija sa tuljanima i drugo. Ovdje možete upoznati povijest pomorstva Waddenskog mora, vidjeti različite morske životinje i saznati mnogo toga o ribolovnoj povijesti ovog kraja.

 

Jugozapadni dio Jutlanda - Esbjerg

Universe

Universe je mjesto gdje vas očekuje zabavan, radostan i inspirirajući dan tijekom kojeg cijela obitelj može naučiti mnogo toga iz svijeta znanosti. Ispunjen je prirodnim fenomenima, opuštajućim tehnologijama i zabavnim aktivnostima. No za zabavu morate nešto i sami napraviti, upravo su aktivnosti najuzbudljivije kada ujedinite tijelo i um. Park je namijenjen poticanju djece i mladih ljudi da se zainteresiraju za tehnologiju i znanost, te proširivanju znanja o prirodnim silama, tehnologiji i znanosti.

 

Als - Nordborg

Sommerland Syd

Sommerland Syd je najveći zabavni park Južnog Jutlanda, sa više od 84 zabavne atrakcije za čitavu obitelj. Između ostalog tu je i najživahniji divovski tobogan Danske, ogroman vodeni park sa 20 vodenih tobogana i velikim područjem bazena. U zabavi mogu uživati i veliki i mali, a na raspolaganju je karting, moto-cross i Moon-automobili. U takozvanom Safarilandu možete sresti King-Konga ili Tarzana, a u Zemlji gusara se možete ukrcati na gusarski brod i boriti se preko visećeg mosta..

 

Južni Jutland - Tinglev - Terkelsbřl