Atrakcije na Limfjordu i u blizini

Vapnenačke jame Mønsted i Daugbjerg

Na području oko Limfjorda u Danskoj nalaze se ove nevjerojatne vapnenačke jame u Mønstedu i Daugbjergu. Ove su jame dvije od tri vapnenačke jame u Danskoj u kojima imate mogućnost istražiti unutrašnjost.

Minilandsby Daugbjerg

Minijaturni grad u Daugbjergu gdje i malena djeca postaju divovima dok se šeću njegovim ulicama oduševljava sve više posjetitelja.

Kongenshus Mindepark

Kongenshus Mindepark je naziv jedne od navećih pustara u Danskoj. Dok prolazite prelijepom vrištinom i njenim osobitim krajolicima stižete do spomen parka u kojem su postavljeni kameni spomenici tvorcima pustare.

Vapnenačke jame Mønsted

Dobrodošli u najveću vapnenačku špilju na svijetu u kojoj se krije beskrajan labirint rudarskih prolaza. U jamama je temperatura stalnih 8°C tako da biste na umu trebali imati toplije odjevne predmete. Za kišna vremena ili toplinskog vala ove su jame idealno izletničko odredište (računajte s približno 2 sata za razgledavanje).

Kupovina

U većini područja s kućama za odmor postoje manje trgovine sa živežnim namirnicama, a u većim gradovima Skive, Nykøbing Mors i Farsø postoji cijeli niz supermarketa. U Skiveu i Nykøbing Morsu postoje ulice s manjim trgovimana. U Skiveu ima čak i natkriveni trgovački centar, Søndercentret.

Dobro je znati...

Krenite trajektom na otok Livø koji leži usred Limfjorda. Livø ima vlastitu burnu povijest čiji se tragovi i danas vide. Na otoku ćete zateći bogatu faunu, između ostalog i tuljane.