Atrakcije na istočnom Jutlandu i u blizini

Istočni Jutland i područje oko Juelsmindea u Danskoj nude čitav spektar aktivnosti i znamenitosti. Odavde brzo stižtete u Legoland, zoološki vrt Givskud unutar jednosatne vožnje automobilom dolazite do gradova kulture Horsens i Århus sa svojim zabavnim parkom Tivoli Friheden i starom jezgrom Den Gamle By.

Grad kulture Horsens nudi prije svega tijekom ljetnih mjeseci ogromnu količinu priredbi, kao što su kazališne predstave u centru ili koncerti izvođača međunarodnog ugleda.

Givskud Zoo

Poput prozora prema prirodi, Givskud Zoo omogućuje kontakt sa divljim životinjama s 5 kontinenata. Mnoge životinje poznate tek iz dokumentarnih filmova o životinjama, mogu se ovdje zapravo sresti. Osjetite njihovu snagu i veličinu, koja se kroz ekran televizora ne može u tolikoj mjeri osjetiti.

Givskud je započeo 1969. godine kao park lavova, te je prve godine imao samo lavove, a s vremenom je dobivao sve više životinja i danas tu živi više od 120 različitih životinjskih vrsta.

Kroz park se možete voziti vlastitim automobilom ili safari-busom.

Legoland

U Legolandu u Billundu ćete doživjeti brzinu, opuštanje i veoma otkačene mogućnosti za zabavu. I odrasli i djeca mogu osloboditi svoju maštu, kreativnost i uživati u igri, učenju i otkrivanju. Letite na krilima kreativnosti dok se igrate, učite i otkrivate. Vitezovi u oklopima, gusari, opasni kauboji, divlji indijanci... Ukratko: najbolje mjesto za obitelj, za igru i velikih i malih, gdje se uvijek događa nešto novo i uzbudljivo!

Djurs Sommerland

Sedam bajkovitih tematskih zemalja u Djurs Sommerlandu vam žele dobrodošlicu i zovu vas da posjetite njihovih više od 60 veselih atrakcija. Doživite nevjerojatno brzu vožnju 12,5-metarskim vrtuljkom ”Wild West Karussell” ili sjednite na Pony Express i otkrijte krajobraz Divljag zapada iz sedla dok prolazite pored divljih bizona i indijanskih plemena koja vas vrebaju iz zasjede.

Tu su i odavno poznate atrakcije kao što su divovski tobogan ”Thors Hammer”, rafting na rijeci The Rio Grande, kupanje na Havajima i još mnogo toga.

Kupovina

U gotovo svim destinacijama nalazite manje trgovine živežnim namirnicama, a u Juelsmindeu te osobito u Horsensu samo nekoliko kolimetara dalje nalaze se veći supermarketi i druge bolje opremljene trgovine. U Horsensu postoji i ulica s manjim trgovinama.

Dobro je znati...

Otiđite na izlet na otok Endelave u fjordu Horsens. Ovdje ćete zateći netaknutu prirodu i mnoge prilike za kvalitetno provođenje slobodnog vremena.